A nagy rohanás közben mindenkivel előfordulhat, hogy lemarad egy-egy olyan írásról, amely igen népszerű volt a héten.

Éppen ezért a Szabad Magyar Szó szerkesztősége szombat délelőttre összeállította a hétköznapok toplistás cikkeit, vagyis azokat, amelyeket az olvasóink a legnépszerűbbnek tartottak.

Íme a heti top10, jó olvasást kívánunk hozzá:

A csantavéri Dér Csaba ezúttal Szarajevóban tervezett gyilkosságot

A szarajevói rendőrség őrizetbe vette a bari Marko Gojčevićet és a szabadkai Dér Csabát, akik a kihallgatásuk során beismerték, hogy azért érkeztek a bosnyák fővárosba, hogy megöljenek valakit, de egyelőre nem árulták el, sem azt, hogy ki a megbízójuk, sem azt, hogy kit kellett volna eltenniük láb alól.

„Hogy mindenki értse: nem lesznek 500 eurós átlagfizetések”

Lassan találós kérdéssé válik majd Szerbiában, hogy a folyamatosan ígérgetett fizetésemelés milyen mértékben valósul majd meg? Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke az év végéig jelentős növekedést ígért, azonban Ana Brnabić miniszterelnök vasárnap nem pontosította, hány százalékkal nőnek majd a bérek. Ami a közgazdasággal foglalkozó szakértőket illeti, ők igencsak szkeptikusak a béremeléssel kapcsolatban.

Zenta: Az összes értesítőlap hibás!

Még el sem kezdődött a harc a Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között a helyi közösségi tanács helyeiért, az első blamázsra nem sokat kellett várni.

Ha volt ajándék, továbbsétált a bolt előtt az adóellenőr

A niši rendőrség előállította S. P. niši illetőségű adóellenőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány üzlet tulajdonosától ajándékokat és pénzt kért és kapott, cserébe nem ellenőrizte az adott boltokat. A niši főügyészség szóvivője szerint a rendőrség bűnvádi feljelentést tett kenőpénz elfogadása miatt az adóellenőr ellen, akit harminc napos előzetes letartóztatásba helyeztek, mivel fennáll a gyanú, hogy befolyásolná a tanúkat.

Csonka nem hagyta válasz nélkül a SAT-TRAKT aláíratlan válaszlevelét

Nem ment el szó nélkül, és nem legyintett a Sat-Trakt válaszlevelére Csonka Áron, akinek a válasza a Magyar Szó napilapban jelent meg. A teljes levelet közöljük, az előzményekről pedig itt olvashat: Még augusztus negyedikén jelent meg egy írás a Magyar Szóban, amelyben Csonka Áron, az adai könyvtár igazgatója arról beszélt, hogy Ada községben nemrégiben tulajdonosváltás történt a két eddigi kábeltévé- és internetszolgáltatónál, a Voysatnál és a CATV-nél, mindkettőt a topolyai székhelyű Sat-Trakt cég vásárolta meg.

Négyszázötven pedagógus nem dolgozik, de kap fizetést

Az új oktatási törvény nagyobb felelősséget ró a szülőre, abban az esetben, ha a gyereke az iskolában kárt okoz vagy erőszakosan viselkedik. Az új törvény értelmében az oktatási miniszteré lesz az utolsó szó, amikor iskolaigazgatót neveznek ki vagy váltanak le.

 

A magyar állampolgárság a 18., a szerb a 66. helyen

A magyar állampolgárság a 18. legértékesebb a világon egy állampolgársági kérdésekkel foglalkozó intézet legújabb rangsora szerint. A szerb állampolgárság a 66. helyen végzett. Továbbra is a német állampolgárság a legértékesebb a világon, de magyarnak is kifejezetten jó lenni – legalábbis a Henley & Partners állampolgársági és letelepedési szaktanácsadással foglalkozó cég aktuális rangsora szerint – írja a Világgazdaság.

Zentai választások: Egymás ellen a VMSZ és a SNS

Október 8-án Zentán helyi közösségi választásokat rendeznek. A teljesen jelentéktelen, marginális szerepet betöltő helyi közösségi tanács eddig sem szólhatott bele a dolgokba, vannak olyan helyek, ahol évek óta nem is üléseztek. Sok tag, akit négy évvel ezelőtt megválasztottak, az elmúlt időszakban az alakuló gyűlésen kívül arra az évi egy-két megbeszélésre sem ment el.

Katalizátor nélkül nem lesz autókázás

Szerb sajtóértesülések szerint a Közlekedésbiztonsági törvény változtatásai és módosításai javaslatai nemsokára a köztársasági képviselők elé kerülnek, s amennyiben azokat elfogadják, úgy több területen, így például a műszaki vizsga során is jelentős változásokra lehet számítani.

Fehérnemű szárad az erkélyen – 3000 dinár büntetés

A kraljevói képviselő testület határozata értelmében büntetést kell majd fizetniük azoknak, akik az alsóneműiket az erkélyre tették ki száradni. Ezen kívül azokat is megbüntetik, akiknek a légkondicionáló berendezésük vagy a virágcserepük a közterületre csöpög. Ők 10 000 dináros büntetésre számíthatnak, míg azok a magánszemélyek, akik a fehérneműiket kiteszik száradni az ablakba, az erkélyre vagy olyan helyekre, amelyek a közterületekről jól láthatóak, 3000 dináros büntetést fizetnek majd.