Még el sem kezdődött a harc a Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt között a helyi közösségi tanács helyeiért, az első blamázsra nem sokat kellett várni. A Zentai Panasz Postaláda nevet viselő Facebook zárt csoportba ugyanis felkerült egy értesítőlap, amelynek a tulajdonosa azt sérelmezi, hogy elírás történt, ugyanis az édesapja neve nem a név közepén szerepel, hanem a végén, és így úgy tűnik, mintha ő lenne az apjának az édesapja, amivel csak annyi a baj, hogy ő nő.

Erről persze szó sincs, mivel csak az történt, hogy az értesítőlap esetében felcserélték a két nevet. Itt ez a cikk véget is érhetne, azonban a java még csak most kezdődik, mert a fénykép alatt többen is jelezték, hogy náluk is így van, vagyis mindenki a saját apja lett az értesítőlapon!

A Szabad Magyar Szó tíz embert hívott fel és ellenőriztette le az értesítőlapot, s valamennyi esetében ugyanez történt, vagyis Zentán az összes szavazócédula hibás!

Várjuk az önkormányzat reakcióját, addig is szeretnénk megnyugtatni a polgárokat, s elmondani nekik, hogy idegeskedésre semmi ok, a várost kiváló szakemberek irányítják, akik mindenhez is értenek. Zentaiak, nyugalom, a sorsuk kiváló kezekben van, ne tessék idegeskedni, ennél is lehet rosszabb!

Zentai választások: Egymás ellen a VMSZ és a SNS

Október 8-án Zentán helyi közösségi választásokat rendeznek. A teljesen jelentéktelen, marginális szerepet betöltő helyi közösségi tanács eddig sem szólhatott bele a dolgokba, vannak olyan helyek, ahol évek óta nem is üléseztek. Sok tag, akit négy évvel ezelőtt megválasztottak, az elmúlt időszakban az alakuló gyűlésen kívül arra az évi egy-két megbeszélésre sem ment el.