A szarajevói rendőrség őrizetbe vette a bari Marko Gojčevićet és a szabadkai Dér Csabát, akik a kihallgatásuk során beismerték, hogy azért érkeztek a bosnyák fővárosba, hogy megöljenek valakit, de egyelőre nem árulták el, sem azt, hogy ki a megbízójuk, sem azt, hogy kit kellett volna eltenniük láb alól. A nyomozószervek szerint Gojčević és Dér a Naser Keljmendi és a zimonyi klán bűnszövetkezettel állnak kapcsolatban. Mindkettőjüknél automata fegyvereket talált a rendőrség.

Dér Csaba neve nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt, ugyanis 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg Branislav Jelačić bűnözőt. A gyilkosságot az újvidéki kábítószer piacon történt vita előzte meg. Dér 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg Jelačićot. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.

A bíróságon Dér azzal védekezett, hogy Jelačić megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, és még elkezdte őt fenyegetni. Dér mivel féltette a saját biztonságát, úgy döntött, hogy megöli. Dért 2009-ben a Jelačić ellen elkövetett gyilkosságért 15 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Dér minden bizonnyal 2004-től börtönben volt, s valószínű, hogy a jó magaviselete miatt nemrég szabadulhatott, vagyis nem kellett mind a 15 évet leülnie, hanem két évvel előbb hagyhatta el a börtönt.