Különböző nemzetközi szervezetek – mint az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap)  és mások – rendszeresen folytatnak különféle tájékoztató és figyelemfelhívó kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is néhány olyan problémára irányítsák a figyelmet, amely egyformán érinti szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedésétől, politikai berendezkedésétől és az egyéb adottságaitól függetlenül.

 

Szombaton éjszaka, röviddel éjfél előtt talán nem is találhatnánk aktuálisabb üzenetet az alábbi plakátunknál…

Akárhol és akárkivel tartózkodjon is most, akármire készüljön is, kellemes időtöltést, jó szórakozást, és legfőképp a felvetett témákon való eredményes mélázást, hasznos gondolatokat kívánunk hozzá minden kedves olvasónknak!

 

És hadd ajánljunk még egyet csak ÍGY, pusztán figyelmeztetésünk jeléül, EZEN a linken keresztül!

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja össze korábbi puzzle-jeinket is:

Van ami örökre rád ragad…

Különböző nemzetközi szervezetek – mint az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – rendszeresen folytatnak különféle tájékoztató és figyelemfelhívó kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is néhány olyan problémára irányítsák a figyelmet, amely egyformán érinti szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedésétől, politikai berendezkedésétől és az egyéb adottságaitól függetlenül.

Németországban évente több mint háromszázezer gyerekkel élnek vissza szexuálisan…

Épp az imént jött ki egy hír, amelyet a Szabad Magyar Szó látogatói az elsők között olvashattak: az amerikai FBI és az Europol egy nemzetközi gyermekpornó-hálózatot számolt fel, az elkövetőket őrizetbe vették, az alapítót és két közvetlen munkatársát már el is ítélték. Gyorsan megy ez a tengerentúlon…

Ne vegyél egzotikus állatot emlékbe!

Puzzle-jeink új sorozatához olyan nem túl régi, de mégsem teljesen friss (tehát néhány évvel, talán egy évtizeddel ezelőtt készült…) képeket kerestünk elő, amelyek korábban különböző nemzetközi szervezetek – az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások – sokkoló kampányaiban szerepeltek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet egyes problémákra, amelyek szinte mindenhol egyformán jelen vannak, illetve bárhol elérhetnek bennünket, akárhol éljünk is a nagyvilágban.

Többet is elveszíthetsz, mint a türelmedet…

Mint megírtunk, különböző szervezetek, köztük az Unicef, a Greenpeace, a WWF (vagyis a Természetvédelmi Világalap) és mások, rendszeresen folytatnak különféle – olykor bizony a meghökkentés, a sokkolás nem titkolt céljával és szándékával készült – kampányokat a működési területükbe tartozó témákban, hogy ezzel is felhívják a figyelmet olyan problémákra, amelyek egyformán érintik szinte az összes társadalmat, a földrajzi elhelyezkedéstől, politikai berendezkedéstől és az egyéb adottságoktól is függetlenül.

A szennyezett víz több gyermeket öl meg, mint a háború…

Néhány évvel ezelőtt az Unicef, vagyis az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja sokkoló plakátkampányba kezdett, amelyben több olyan problémára hívta fel egyedi, sajátos, megdöbbentő módon a figyelmet, amelyek egyaránt érintenek/érinthetnek mindenkit és bárkit, akárhol éljen is a világban.

Járható, de inkább járhatatlan utak nyomában

„Nem mondom, hogy sok kátyú van Beregszászban, de a legutóbb kifogtam két harcsát az egyikből” – írta néhány nappal ezelőtt Facebook-profilján a kárpátaljai Csornyij Dávid, a bejegyzéséhez pedig egy, ugyancsak a témával foglalkozó karikatúrát is mellékelt.

Ugocsavár kápolnájának romjai

Hiszen csak jut egy szusszanásnyi ideje mindenkinek, hogy megpihenjen, elmélyüljön a nagy vidámság, rostélyozás és egyéb szórakozási lehetőségek közepette. A csendes pillanatokra, az elcsendesedés perceire szánjuk az alábbi játékunkat. Fedezzük fel együtt, játékos módon a csodálatos Kárpátalját! Az itt látható felvétel a Kárpátaljai Hírmondó című lap 2015.