Játsszon velünk május 1-én is!

Hiszen csak jut egy szusszanásnyi ideje mindenkinek, hogy megpihenjen, elmélyüljön a nagy vidámság, rostélyozás és egyéb szórakozási lehetőségek közepette. A csendes pillanatokra, az elcsendesedés perceire szánjuk az alábbi játékunkat.

Fedezzük fel együtt, játékos módon a csodálatos Kárpátalját!

Az itt látható felvétel a Kárpátaljai Hírmondó című lap 2015. márciusi számának címlapján jelent meg, most onnan vettük át és dolgoztuk fel.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

 

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja ki korábbi puzzle-jeinket is:

A keletnémet turisták visszatérnek

Elkezdődött a hosszú hétvége, máris lehet készülődni a majálisozásra, ha ugyan nem gyújtottak már több helyen is a rostély alá. Több felé azonban esős, csapadékos, nedves, hűvöskés idő van, így hát talán még ülnek néhányan a számítógép előtt. Azoknak, akik így tesznek, készítettünk egy kis meglepetést. Tessék, csak tessék!

Egy kép New Yorkból

Egy nagyon kedves ismerősünk néhány nappal ezelőtt érkezett meg New Yorkba, kalandozásait a tengerentúli nagyvárosban a facebookos megosztásai, posztjai alapján tudjuk nyomon követni. Irigykedni persze nem kell, még ha csodálattal nézzük is ezeket a felvételeket. S közben ábrándozhatunk arról, hogy egyszer (talán hamarosan, talán csak a távolabbi jövőben…)

Györe fantasztikus sikerének nyomában

Györe Lászlót a világranglista harminchatodik helyén álló Fernando Verdasco sem tudta megállítani a Budapesten zajló 250-es ATP-tornán: a zentai teniszező a hetedik helyen kiemelt Viktor Troicki 7:5, 6:2-es legyőzése után pénteken a negyedik helyen kiemelt Verdascót is legyőzte.

Gratulálunk Klemm Dávidnak!

Mint megírtuk, az Újvidéki Színház társulata három rangos elismeréssel zárta a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválját: Mészáros Árpád lett a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját vehette át a találkozó gáláján.

Az Úr szenvedésének vasárnapja

Virágvasárnappal megkezdődik ma a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. A keresztények ezen az ünnepen emlékeznek Jézus bevonulására Jeruzsálembe – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alkalmi közleményében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ünnep alkalmából az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét vasárnap délelőtt.

Kenderfonás rokkával

Így a nap végére, a kora esti órákra, mielőtt a tüntetők is a gyülekezőhelyekre indulnának, készítettünk még egy puzzle-t, amely talán – s bízunk benne, hogy – olvasóink kedvére lehet az elmúlt napok viharos eseményei után. A Kenderfonás rokkával című felvétel Balogh Rudolf alkotása, és az 1920-as években készült.

Mert szeretet nélkül nem megy (2. rész)

„Dargay Attila egyedülálló jelenség volt az animáció műfajában. Ahogy megrajzolta a figuráit, abban rettenetes sok kedvesség volt, egyszerűen nem lehetett nem szeretni. Olyasfajta érzelmeket szabadított fel, amelyek áttörtek minden korlátot. Ha nézték a filmjeit, kiült az emberek arcára a mosoly” – emlékezett vissza a nyolcvanharmadik életévében elhunyt alkotótársra Jankovics Marcell.