Branislav Tiodorović, a köztársasági válságstáb tagja a Pink TV műsorában hétfőn azt mondta, hogy az új típusú koronavírus brit variánsa már december 31-én felbukkant Szerbiában – írja a 021.rs.

A járványügyi szakember elmondása szerint egy Nagy Britanniából repülővel érkező nő volt az új vírustörzs hordozója, de ez csak később derült ki.

Kijelentésében nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy vasárnap néhány órával Vučić bejelentése előtt, miszerint Szerbiában is megjelent a vírus új variánsa, Tiodorović a Tanjugnak azt nyilatkozta: Szerbiában bármikor felbukkanhat az új vírustörzs.

Nem az első eset, hogy a köztársasági válságstáb tagjai egyik nap még egy bizonyos dolgot mondanak, azután másnap már valami egészen mást. Novemberben Predrag Kon és Srđa Janković mondott egy nap eltéréssel homlokegyenest eltérő dolgokat.

Kon hétfőn: a vírus terjedése lassul, Janković kedden: a vírus terjedése gyorsul

A kérdés csupán az, hogy ezt felsőbb utasításra teszik, vagy egyszerűen csak felelőtlen, következetlen egyénekről van szó, akik még azt is elfelejtik, hogy mit mondtak egy nappal korábban.

Tiodorović gyorsan elfelejtette, hogy mit mondott egy nappal korábban (Fotó: archív)