[A beszéd elhangzásának körülményeit lásd bevezetőnkben: Mentsd meg Amerikát! (Trumpizmusok)

A mintegy 75 perces elnöki beszéd tudomásunk szerinti egyedülálló teljes magyar fordítása a Szabad Magyar Szó hozzájárulása Trump jobb megértéséhez. A fordítás igyekszik híven átadni a beszéd esetlegességeit: Donald Trump befejezetlen mondatokban beszél, gyakran kezd bele egy bizonyos gondolatsorba, folytatja valami mással, majd egy teljesen eltérő harmadik témába csap át, ugyanazon a mondaton belül. Ezért szabálytalanok a vonzatok, és ezért nem egyezik gyakran az alany és az állítmány.

A beszédről készült videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ru0LbdU1oOQ, teljes angol leirata pedig itt olvasható: https://www.rev.com/blog/transcripts/donald-trump-speech-save-america-rally-transcript-january-6

Ez itt a beszéd második része. (A kiemelések a szerkesztő munkája, amivel tagoljuk az összefüggéstelenül elmondott beszéd témáit.) Az első rész itt olvasható magyarul: https://szabadmagyarszo.com/2021/01/18/az-elhiresult-trump-beszed-elso-resz/


DONALD TRUMP:

Minden egyes hintaállamban a helyi tisztségviselők, állami tisztségviselők, majdnem minden demokrata illegálisan és alkotmányellenesen megváltoztatta a választási eljárásokat az állami törvényhozás kötelező jóváhagyása nélkül, és ezek a változások  kövezték ki az utat olyan mértékű csalások előtt, amilyeneket még soha nem látott a világ. És úgy gondolom, jó messzire kellene mennünk hazánkon kívülre, amikor ezt mondom.

Tehát csak dióhéjban, nem lehet változtatni a szavazás módján egy szövetségi választás esetében, ha azt nem hagyja jóvá az állami törvényhozás. Ezt egy bíró nem teheti meg. Senki más nem teheti meg, csak a törvényhozás. Tehát például Pennsylvaniában vagy akárhol, republikánus törvényhozás van, demokrata polgármester van, és sok demokrata mindenütt. A törvényhozáshoz fordulnak, a törvényhozás kineveti őket. Azt mondják nekik: „Ezt nem tesszük meg.” Ők meg azt mondják: „Nagyon szépen köszönjük.” És aztán elmennek és ők maguk változtatnak. Mégis megcsinálják. És ez teljesen illegális. Ez teljesen illegális. Ezt nem lehet megtenni.

Pennsylvaniában a demokrata főjegyző meg a legfelsőbb bíróság demokrata bírái mindössze 11 nappal a választások előtt illegálisan megszüntették az aláírással történő igazolás követelményét. Gondoljatok csak bele, mit tettek. Nincs tovább aláírásos igazolás. Ó, hát rendben van az! Mi meg mellesleg akarunk szavazói igazolványt. De nincs többé aláírás-ellenőrzés, 11 nappal a választások előtt! Azt mondják: „Mi ezt nem akarjuk.” Tudjátok, miért nem akarják? Azért, mert csalni akarnak! Ez az egyetlen ok. Kinek jutna ilyesmi egyáltalán az eszébe? Nem akarjuk igazolni az aláírást? Pennsylvaniában több mint 205.000 többlet szavazólapot számoltak meg. Most gondoljatok bele: 205.000 szavazólappal több volt, mint szavazó. Ez azt jelenti, hogy kétszáz… Honnan kerültek ezek elő? Tudjátok, honnan jöttek? Valaki képzeletéből. Akárhányra csak szükségük volt. Pennsylvaniában tehát 205.000-rel több szavazat volt, mint szavazó! És ez a szám valójában most már ennél is nagyobb. Ez úgy egy héttel ezelőtt volt. És ez egy matematikailag lehetetlen dolog, hacsak azt nem akarjuk mondani, hogy ez egy teljes csalás. Tehát Pennsylvania el lett csalva.

Pennsylvaniában több mint 8000 szavazólapon olyan emberek szavaztak, akik neve és születési dátuma megegyezett 2020-ban, a választások előtt elhunyt egyénekével. Gondoljatok csak bele! Halott emberek! Nagyon sok halott ember, ezrek. És volt több olyan elhunyt is, aki jelentkezési lapot igényelt. Ez még inkább zavar engem. Nemcsak szavaznak, hanem még jelentkezési lapot is kérnek ahhoz, hogy szavazhassanak. Egyikük 29 évvel ezelőtt halt meg. Hihetetlen.

Több mint 14.000 szavazatot államon kívüli szavazók adták le. Tehát ezek olyan szavazók, akik nem abban az államban élnek. Mellesleg ezek azok a számok, amelyeket eredmény-meghatározónak hívnak. Ami azt jelenti, hogy ezek a számok messze meghaladják… Csak nagyon kicsivel veszítettem. Ezek masszív számok. Masszívak. Pennsylvaniában több mint 10.000 szavazatot illegálisan számoltak meg, annak ellenére, hogy ezek a szavazás napja után érkeztek be. Másszóval: „Ezek a szavazás napja után érkeztek, de azért csak számoljuk meg őket!” És sok esetben, amit tettek, az csalás volt. Fogták a dátumot és visszaállították, hogy többé ne legyen a választás napja utáni. És Pennsylvaniában jelentették, hogy több mint 60.000 szavazatot kaptak vissza. Hamarabb visszakapták őket, mint ahogy ki lettek küldve. Másszóval, hamarabb visszaérkezett a szavazócédula, mint ahogy azt kiküldték volna!

…állítólag ki lettek küldve, másszóval, hamarabb visszaérkezett a szavazócédula, mint ahogy azt kiküldték volna, ami logikailag és logisztikailag is lehetetlen. Gondoljatok csak bele! Visszajöttek a szavazócédulák. Küldjük ki a szavazócédulákat. Ó, hát már el lettek küldve. De visszaérkeztek a szavazócédulák mielőtt kiküldték volna őket. Nem hiszem, hogy ez így túl jó lenne.

Pennsylvaniában 25.000 szavazócédulát idősotthonok lakói kértek, mind egy óriási halomban, ami nem legális. Egy hatalmas illegális szavazócédula-betakarítási műveletre vall. Nem szabad ilyet csinálni. Ez törvényellenes. Egy nappal a választás előtt a pennsylvaniai állam jelentette a kiküldött távszavazólapok számát. Ennek ellenére ez a szám hirtelen 400.000 emberrel megnőtt. Egy nappal a választás után, ez teljesen megmagyarázatlan maradt. Azt mondták: „Hát nem értjük.” De ez sokkal, de sokkal több, mint amennyi ahhoz kell, hogy megdöntsék az államot. Csak ez az egy elem. 400.000 szavazólap megjelent a semmiből, közvetlenül a szavazás után.

Mellesleg Pennsylvania ezt most mind látta. Nem tudtak róla, mert olyan gyorsan történt. Volt egy szavazatuk, szavaztak, de most látják mindezeket a dolgokat. Mindenre fény derült. Nem történik az olyan gyorsan. És hitelesíteni akarják a szavazataikat. Újra akarják hitelesíteni. De ez csak akkor történhet meg, ha Mike Pence beleegyezik, hogy visszaküldje őket.

Mike Pence-nek bele kell egyeznie, hogy visszaküldje őket. És a Kongresszusban sok ember vissza akarja őket küldeni és figyeli, mit teszel. Mondjuk, nem teszed meg. Valaki azt mondja: „Jól van, tiszteletben kell tartanunk az alkotmányt.” És ti, mert ti véditek a hazánkat és ti véditek az alkotmányt, ti tehát vagytok. De gondoljatok arra, mi történik! Mondjuk azt, hogy ezek merev és buta emberek. És azt mondják: „Hát, valójában nincs választásunk.” Annak ellenére, hogy Pennsylvania és a többi állam újra akarja csinálni a szavazást, látni akarják a számokat. Nekik már megvannak a számok. Csináljátok nagyon gyorsan, és ők át akarják alakítani a törvényhozást, mert sok olyan szavazat lett, mint ahogy mondtam, mert nem volt jóváhagyva a törvényhozásuk által. Ez már önmagában véve is illegális, és akkor itt van az átverés és mindazok a dolgok, amelyekről beszélünk. De gondoljatok bele: ha ezt nem teszitek meg, az azt jelenti, hogy itt lesz nektek az Egyesült Államok elnöke négy éven át, a csodálatos fiával együtt.

Olyan elnökötök lesz, aki veszített mindezekben az államokban, vagy más szavakkal, olyan elnökötök lesz, akire rászavazott egy csomó buta ember, aki elveszítette mindezeket a dolgokat. Egy törvénytelen elnökötök lesz, ez az, ami lesz nektek. És nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Ezek azok a tények, amelyekről nem fogtok hallani az álhírek médiájában. Ez mind része az elfojtási törekvéseknek. Ők erről nem akarnak beszélni. Ők erről nem akarnak beszélni. Valójában, amikor én elkezdtem erről beszélni, garantálom nektek, hogy nagyon sok tévékészüléket és nagyon sokat azok közül a kamerák közül kikapcsoltak, és ez az, ahogyan a sok kamera ott hátul. De nagyon sokat kikapcsoltak, de ezek azok a dolgok, amiről ti nem hallatok. Nem halljátok azt, amit most hallottatok. És most áttekintek nektek még néhány államot. De ezt nem halljátok azoktól az emberektől, akik félre akarnak vezetni benneteket, demoralizálni és ellenőrizni benneteket, a Big Tech, a média.

Mint ahogy az elfojtó közvéleménykutatások mondták, hogy elveszítjük 17 ponttal Wisconsint, de mi megnyertük Wisconsint. Ők nem így mutatják, mert csak egy kis csipetnyivel veszítenek. De a Washington Post-ABC közvéleménykutatása szerint egy nappal korábban 17 ponttal maradtam le. Felhívtam egy valódi közvéleménykutatót. Azt mondtam: „Mi ez?” „Uram, ezt úgy hívják, hogy elfojtó közvéleménykutatás. Úgy gondolom, hogy ön meg fogja nyerni Wisconsint, Uram.” Mondtam: „De miért állítják négy vagy öt pontra?” „Mert akkor szavaznak az emberek. De ha ön 17 ponttal marad alul, akkor azt mondják: »Hej, nem fogom vesztegetni az időmet. Szeretem az elnököt, de nincs rá mód.«” Ennek ellenére megnyertük Wisconsint, majd meglátjátok. De ezt elnyomásnak nevezik, mert sok ember, amikor ezt látja, ez nagyon érdekes. Ez a közvéleménykutató azt mondta: „Uram, ha ön hárommal, néggyel vagy öttel marad alul, az emberek szavaznak. De ha 17 ponttal van alul, azt mondják, »Spóroljuk meg [az időt], menjünk el vacsorázni, majd estére megnézzük az elnök vereségét a tévén, kedvesem.«”

És csakúgy, ahogy a radikális baloldal megpróbál feketelistára tenni benneteket a közösségi médiában, minden egyes alkalommal, amikor kiküldök egy tweetet, még akkor is, ha teljesen pontos, teljesen pontos, megjelölik [ti., hogy vitatott tartalmú]. Kapok egy bélyeget. És nem engednek ki. A Twitteren nagyon nehéz belépnem a saját fiókomba. Nagyon nehéz üzenetet küldenem. Nem engedik, hogy kimenjen az üzenet, ahogy kellene, de sok embertől hallottam, hogy azt mondják: „Nem tudom követni a Twitteredet.” De engem nem érdekel a Twitter. A Twitter rossz hír. Ezek mind olyanok, mint a rossz hír. De tudjátok mit? Ha ki akartok küldeni egy üzenetet. És ha a Big Techen keresztül akarjátok, a közösségi médián, ezek valóban, ha konzervatívak vagytok, ha republikánusok vagytok, ha erőteljes a hangotok, gondolom, ezt úgy hívják, hogy árnyékletiltás. Árnyékletiltás. Árnyékletiltanak benneteket és ennek törvénytelennek kellene Lennie. Én mondogatom ezeknek a republikánusoknak, hogy meg kell szüntetni a 230-as szakaszt.

De valamilyen oknál fogva Mitch és a csoport nem akarja betenni. És nem értik meg, hogy ez a Republikánus Párt mint olyan végét fogja jelenteni, de ez nem lesz a mi végünk, soha! Hadd lépjenek ki! A gyengék hadd lépjenek ki! Most az erő ideje van. Indoktrinálni akarják a gyermekeiteket is az iskolában, olyasmire tanítva őket, ami nem igaz. Indoktrinálni akarják a gyermekeiteket. Mindez egy átfogó támadás része a demokráciánk ellen és az amerikai nép ellen, amely végre talpra áll és azt mondja: „Nem!” Ez a tömeg is arról tanúskodik. Én nem reklámoztam. Nem tettem semmit. Vannak olyan csoportjaitok, akik nagy támogatók. Meg akarom köszönni, hogy Amy és mindenki, hihetetlen támogatóink vannak, hihetetlen, de mi nem csináltunk semmit. Ez csak úgy megtörtént.

Két hónappal ezelőtt egy masszív tömeg jött Washingtonba. Azt mondtam: „Miért jöttek ide?” „Uram, önért vannak itt!” Erről mi nem tehetünk. Ezek a csoportok, ezek mind megalakulnak Amerika-szerte. És erre emlékeznünk kell, mához egy évre, el kell kezdenetek dolgozni a Kongresszuson. És meg kell szabadulnunk a gyenge kongresszusi emberektől, azoktól, akik semmire sem jók, a világ Liz Cheney-jeitől, meg kell szabadulni tőlük! Meg kell szabadulni tőlük! Ő egyetlen katonát sem akar hazahozni. Én sok katonánkat hazahoztam. Nem tudom, van, akinek ez tetszik. Olyan országokban vannak, akiknek senki sem tudja még a nevét sem. Senki sem tudja, hol vannak. Meghalnak. Nagyszerűek, de ott halnak meg. Elveszítik a karjukat, a lábukat, az arcukat. Én hazahoztam őket, többnyire haza, Afganisztán, Irak. Emlékeztek, a régi időkben mondtam: „Nem menjetek Irakba! De ha odamentek, tartsátok meg a kőolajat!” Nem tartottuk meg a kőolajat. Micsoda butaság! Akkora butaság, ezek az emberek. És most Iraknak dollármilliárdjai vannak a bankban. Mi meg mit csináltunk? Nem szereztünk semmit. Sohasem tesszük azt. De valójában tettünk valamit, otthagytuk a kőolajat. Jót tettünk. Megszabadultunk az ISIS kalifátustól. Sok olyan különböző dologtól megszabadultunk, amiről mindenki tud, és a hadseregünk újjáépítése három év alatt, az emberek azt mondták, hogy ezt nem lehet véghez vinni. És mindent az Egyesült Államokban gyártottak, mindent az Egyesült Államokban gyártottak. A világ legjobb felszerelése. Wisconsinban a korrupt demokraták által vezetett városokban elhelyeztek több mint 500 illegális, ellenőrizetlen, nem biztonságos szavazatgyűjtő dobozt, amelyben összegyűjtöttek legalább 91.000 törvénytelen szavazatot. Ez az egyetlen dolog önmagában sokkal több, mint amire szükségünk van, de sok más dolog is van.

Itt vannak ezek a zárt dobozok, felszedik őket és akkor eltűnnek két napra. Az emberek azt mondanák: „Hol van az a doboz?” Eltűntek. Senki sem tudta, hogy hova a pokolba lett. Emellett több mint 170.000 postai szavazatot számoltak meg Wisconsinban érvényes távszavazólap kérvényezése nélkül. Tehát volt szavazat, de nem volt űrlapigénylés. És ez törvénytelen Wisconsinban. Ez azt jelenti, hogy ezeket a szavazatokat kirívó módon, az állami törvénnyel ellentétesen adták le. És ezek 100 százalékban demokrata területekről jöttek, amilyenek Milwaukee és Madison, 100 százalékban. Madisonban 17.000 szavazatot az úgynevezett személyes átadó dobozokban helyeztek el. Ugye tudjátok, miről van szó? Amikor ügynökök nem biztosított szavazatok ezreit tömik bele egy utazótáskába a parkokban levő padokon városszerte, teljesen mellőzve az állami törvényhozás leállásra felszólító tartalmazó leveleit. Az állami törvényhozás azt mondta: „Ne tegyétek ezt!” Ők az egyetlenek, akik ezt jóváhagyhatták volna. A szavazatok tízezreit adták oda.

Utazótáskákban jöttek be. Honnan a pokolból jöttek? Szemtanúk vallomása szerint a postaszolgálat dolgozóit Wisconsinban szintén utasították, hogy illegálisan korábbi dátumokkal lássanak el körülbelül 100.000 szavazólapot. Wisconsinban a különbség  kevesebb mint 20.000 szavazat volt. Ezek közül a dolgok közül bármelyik önmagában is elég lett volna a győzelemhez. Nagyszerű állam, szeretjük ezt az államot, megnyertük ezt az államot.

Georgiában a főjegyzőtök… nem tudom elhinni, hogy ez a fickó egy republikánus. Szereti rögzíteni a telefonbeszélgetéseket. Ami engem illet, azt hiszem, hogy ez egy nagyszerű beszélgetés volt, sokan mások is… szerették ezt a beszélgetést, mert elmondta, hogy mi folyik. Ezek az emberek tisztességtelenek. Szerintem száz százalékban a legkorruptabbak közül valók. A kormányzótok és a főjegyzőtökkel együtt. És akkor itt van megint tegnap este, csak nézzétek meg, mi történt, micsoda zűrzavar, és a Demokrata Párt ügynökei belekeveredtek egy illegális és alkotmányellenes kiegyezéses döntésbe, ami drasztikusan legyengítette az aláíráshitelesítést és más választási biztonsági eljárásokat.

Stacey Abrams, ő elvitte őket ebédelni, pedig én legyőztem őt két évvel ezelőtt egy rossz jelölttel, Brian Kemppel. De a demokraták elvitték a republikánusokat ebédelni, mert a főjegyzőnek fogalma sem volt, hogy mi a pokol történt, hacsak mégis nem tudta volna. Ez érdekes. Lehet, hogy a másik oldallal tartott, de mi megpróbálkoztunk azzal, hogy elérjük az aláíráshitelesítést Fulton megyében. De nem hagyták, hogy megtegyük. Ez egyetlen oka ennek az volt, hogy mi a dolgok százezreit találtuk volna meg. Miért nem hagyták, hogy hitelesítsük az aláírásokat Fulton megyében? Amelyről közismert dolog, hogy nagyon korrupt. Nem egyeztek bele. Elmentek egy másik megyébe, ahol, ahol ti szívesebben éltek. Azt mondtam: „Nem baj. A probléma Fulton megyével van.” Stacey Abrams otthonával. Jó munkát végzett. Gratulálok neki, de ez oly módon zajlott le, hogy az olyan dolgot nem engedhetjük meg.

Nem lesz hazánk, ha ez történik. Ennek eredményeként Georgiában az elutasított távszavazatok aránya tízszer kevesebb volt a korábbi szintekhez képest, mert a követelmények annyira eltolódtak. Georgiában 48 megyében a szavazatok ezreiből egyetlen egyet sem utasítottak el. Egyetlenegy szavazólapot sem. Másszóval, egy olyan évben, amikor sokkal több levélszavazat érkezett, mint korábban bármikor, és több ember szavazott először levélben, az elutasítási arány drasztikusan alacsonyabb volt, mint korábban bármikor. Az egyetlen magyarázat erre az lehet, hogy az illegális szavazatok tízezreit adták hozzá az összeghez, ez az egyetlen módja, hogy meg lehessen magyarázni. Mellesleg, tízezrekről van szó. Ha Georgia csupán annyi törvénytelen szavazatot utasított volna el, mint a korábbi években, akkor körülbelül 45.000 szavazatot kellett volna elutasítaniuk, sokkal többet, mint amennyire szükségünk lett volna a győzelemhez, alig több mint 11.000.

Meg kellene találniuk azokat a szavazatokat. Abszolút meg kellene találniuk a csak alig több mint 11.000 szavazatot. Mindössze annyira van szükségünk. Kijátszottak bennünket a győzelemből Georgiában, és ezt nem fogjuk elfeledni. Csak egyetlen oka lehet annak,  amiért a demokraták eliminálni szeretnék az aláírások összehasonlítását, ha lehet, ellenzik a szavazói igazolványt és leállították az állampolgárság ellenőrzését. Van állampolgárságod? Ezt a kérdést nem szabad feltenni. Mert el akarják lopni a választást. A radikális baloldal pontosan tudja, mit csinál. Könyörtelenek, és eljött az ideje, hogy valaki tegyen valamit ellene. És Mike Pence, remélem, hogy ki fogsz állni az alkotmányunk pártján és a hazánk pártján. És ha nem, nagyon ki fogok ábrándulni belőled. Most azonnal megmondom ezt neked. Nem hallok jó történeteket. Fulton megyében a republikánus választási megfigyelőket némely esetben kiutasították, fizikailag a teremből, azzal a hamis magyarázattal, hogy csőrepedés volt.

Elrepedt egy vízvezetékcső, mindenki menjen ki! Amiről tudjuk, hogy színtiszta hazugság volt. És akkor a választási hivatalnokok előhúznak dobozokat, demokratákat és szavazatokkal teli utazótáskákat az asztal alól. Láthattátok a tévében, teljesen csalárdul. És illegálisan beszkennelték őket, felügyelet nélkül, két órán át. A szavazatok tízezreit, és ez véletlenül egybeesik a majdnem százezer Joe Bidenre adott szavazatözönnel, és szinte egy sem Trumpra. Ó, igazságosnak hangzik. Ez éjszaka 1 óra 34 perckor történt. A georgiai főjegyző meg Georgia patetikus kormányzója… igaz, hogy azt mondja, én nagyszerű elnök vagyok. Lehet, hogy valahogy meg kell változnom. Azt mondta a minap: „Igen, én nem értek egyet az elnökkel, de ő egy nagyszerű elnök volt.” Ó, remek! Köszönöm! Nagyon köszönöm! Miatta meg mások miatt. Brian Kemp, szavazzátok ki a pokolba a tisztségéből, kérlek benneteket!

Dehát olyan alacsonyra mérik, a támogatottsági aránya most, azt hiszem, elérte a rekord alacsony szintet. Öt különböző fellebbezést elutasítottak, amelyek az aláírások független és átfogó felülvizsgálatát kérték Fulton megyében. Még felülvizsgálat nélkül is megdöbbentő az államszerte beazonosított hamis szavazólapok száma. Georgiában több mint 10.300 szavazatot olyan egyének adtak le, akiknek a neve és születési dátuma megegyezik Georgia azon lakosaiéval, akik 2020-ban haltak meg, a választások előtt. Több mint 2500 olyan szavazatot adtak le olyan személyek, akiknek a neve és születési dátuma megegyezik bebörtönzött bűnözőkével Georgia börtöneiben. Olyan személyek, akik nem szavazhatnak. Több mint 4500 illegális szavazatot adtak le olyan egyének, akik nem jelennek meg az állam szavazói jegyzékében. A postaszolgálat szerint több mint 18.000 illegális szavazatot adtak le olyan személyek, aki úgy jelentkeztek be, hogy üresen álló lakások címét adták meg lakcímükként. Legalább 88.000 szavazatot adtak le Georgiában olyan emberek, akik bejelentkezését illegálisan korábbi dátummal látták el.

Ezeknek bármelyike sokkal több, mint amire szükségünk van. Georgiában 66.000 szavazatot olyan személyek adtak le, akik még nem érték el a legális választói korküszöböt. És legalább 15.000 szavazatot olyan személyek adtak le, akik még november 3-a előtt elköltöztek az államból. Ők azt mondják, hogy ezek azonnal visszaköltöztek. Azonnal visszaköltöznek! Ó, elköltöztek! Azonnal visszaköltöztek! Oké. Annyira hiányzik nekik Georgia. Nekem igen. Én szeretem Georgiát, de ez egy korrupt rendszer. Mindennek ellenére, a különbség Georgiában mindössze 11.779 szavazat. Bármelyik ezek közül a problémák közül elegendő, hogy megadja nekünk a győzelmet Georgiában, egy szép nagy győzelmet. Tévedés ne essék, ezt a választást tőletek vették el, tőlem  meg az országtól. És a hintaállamok egyike sem végezte el az átfogó felülvizsgálatot az illegális szavazólapok eltávolítására. Ennek abszolút meg kell történnie minden egyes vitatott államban, mielőtt a szavazást hitelesítenék.

Arizona államban 36.000 szavazatot adtak le nem-állampolgárok. 2000 szavazólapot visszaküldtek cím nélkül. Több mint 22.000 szavazólap beérkezett, mielőtt azokat egyáltalán kiküldhették volna. Visszaérkeztek, miközben mi még ki sem küldtük őket. 11.600 szavazólappal többet számoltak meg, mint ahány szavazó van valójában. Látjátok mindezt? Tehát ismét több a szavazat, mint a szavazó.

150.000 ember regisztrált Maricopa megyében a regisztrációs határidő után. A megyében 103.000 szavazólapot küldtek elektronikus ellenőrzésre republikánus megfigyelők jelenléte nélkül. A nevadai Clark megyében a pontossági beállítást szándékosan lecsökkentették a hitelesítő gépeken, több mint 130.000 szavazólap megszámlálása előtt. Ha Mikulásként írtad magad alá, az a lap átment. Nevadában emellett 42.000 dupla szavazat is volt. Több mint 150.000 embert károsítottak így meg súlyosan azért, ami ott történt. 1500 szavazatot olyan egyének adtak le, akiknek a neve és születési dátuma megegyezik Nevada lakosaiéval, akik 2020-ban haltak meg, a november 3-i választások előtt. 8000 szavazatot adtak le olyan egyének, akiknek nem volt címük, s valószínűleg nem is éltek ott. A különbség Nevadában is egy nagyon alacsony szám. Ezeknek a dolgoknak bármelyike megoldotta volna a helyzetet. Győztünk volna.

Ezeknek a dolgoknak bármelyike megoldotta volna a helyzetet. Győztünk volna Nevadában is.  Minden egyes ezek közül, amiket felsorolunk, mi nyerünk.

Michiganben gyorsan, a főjegyző, egy igazán nagyszerű valaki, elárasztotta az államot kéretlenül beküldhető jelentkezési űrlapokkal, amelyeket a listán minden személynek kiküldtek, ami közvetlen megsértése az állami törvénynek. Michiganben több mint 17.000 szavazatot olyan egyének adtak le, akiknek a neve és születési dátuma megegyezik elhunyt személyekével. Wayne megyében, az egy nagyszerű hely. Az Detroit. 174.000 olyan szavazatot számoltak meg, amelyek nem voltak köthetők regisztrált szavazók nevéhez. Senki sem tudja, honnan kerültek elő. Szintén Wayne megyében a választási megfigyelők megfigyelték, hogy a kortesek többször újraszkennelték a szavazólapok csomóit, háromszor, négyszer vagy ötször is. Detroitban a szavazáson megjelenő regisztráltak száma 139 százalékos volt. Ez Michiganben van, Detroit, Michigan.

Detroit, Detroit város egy dolgozója hamis eskü terhe alatt tett tanúvallomást, hogy szemtanúja volt, amint a város dolgozói úgy irányították a szavazókat, hogy egyenesen a demokratákra szavazzanak, elkísérve őket, hogy megfigyeljék, kire szavaztak. Ha bejött egy republikánus, ahhoz nem beszéltek. Ugyanazt a dolgozót arra oktatták, hogy ne kérjen semmilyen szavazói igazolványt, és a demokraták esetében ne próbálja érvényesíteni az aláírásokat. Azt is mondták neki, hogy illegálisan, azt mondták neki, hogy a határidő után érkezett szavazatokat lássa el korábbi dátumokkal, és azt jelenti, hogy a szavazatok ezreit szabálytalanul korábbi dátumokkal látták el. Ez Michigan. Négy szemtanú tett vallomást hamis eskü terhe alatt, hogy miután a hivatalos személyek Detroitban közzétették, hogy az utolsó szavazatokat is megszámlálták, további szavazólapok tízezrei érkeztek a szükséges borítékok nélkül. Minden egyes szavazatot demokratákra adták le. Én egyetlen szavazatot sem kaptam.

Kora reggel 6 óra 31 perckor, miután a szavazás befejeződött, Michigan hirtelen 147.000 szavazatot jelentett. Meghökkentő 94 százalék Joe Bidennek ment, aki ragyogóan kampányolt a pincéjéből. Mindössze néhány százalék ment Trumpnak. Ilyen óriási egyoldalú szavazatdömpinget csak néhány hintaállamban figyeltek meg, és azokban az államokban figyelték meg, ahol szükség volt rá. Tudjátok, mi az érdekes? Obama elnök legyőzte Bident minden államban, kivéve a hintaállamokat, ahol Biden kinyírta őt. De éppen a hintaállamok voltak fontosak. Ott éppen elegendő volt, hogy éppen csak vezetésbe lökjék Bident. Mi sokkal vezettünk, aztán néhány óra alatt egy kicsivel vesztettünk.

Emellett itt van ez a nagyon aggasztó dolog a Dominion szavazórendszerrel. Egyetlenegy michigani megyében 6000 szavazatot átváltoztattak Trumpról Bidenre, és ugyanezt a rendszert használja majdnem minden állam az országban. William Ligon szenátor, egy nagyszerű úriember, a georgiai Szenátus igazságügyi albizottságának elnöklője, Ligon szenátor, nagy tiszteletnek örvend a választásokban, levelet írt leírva aggályait a Dominionnal kapcsolatban Georgiában.

Azt írta, idézem: „A Fulton megyében használt Dominion szavazógépek hibaaránya csillagászati és meghökkentő 93,67 százalékot mutatott.” Az estek 93 százalékában hibás. „A szavazólapok szkennelésénél, amelyek esetében szükséges, hogy egy bizottság döntsön róluk vagy megállapítsa a szavazó érdekét, az összesen 113.000-ből 106.000 esetében ez történt.” Gondoljatok bele, bementek, leszavaztok, aztán azok megmondják az embereknek, hogy kire kellene szavazniuk. Kitalálnak akármit, amit csak akarnak. Soha senki nem hallott erről. Döntenek a ti szavazataitokról. Azt mondják: „Hát, nem gondoljuk, hogy Trump Trumpra akar szavazni. Úgy gondoljuk, hogy Bidenre akar szavazni. Írjátok be, hogy Biden.” Az ilyen hibák országos átlaga 1 százalék alatt van, ennek ellenére itt 93 százalék. „Meg kell állapítani ennek az asztronómiai méretű hibának a forrását, hogy megállapítsuk, hogy ezek a gépek be voltak állítva vagy tönkre voltak téve, hogy lehetővé tegyék egy harmadik szereplőnek, hogy ne vegye figyelembe a regisztrált szavazók valódi szavazatát.”

A levél így folytatódik: „Világos a bizonyíték, hogy szavazatok tízezreit változtatták meg Trump elnökről Biden volt alelnök javára Georgia több megyéjében. Például Bibb megyében azt jelentették este 9 óra 11 perckor, hogy Trump elnök 29.391 szavazatot kapott. Amíg ugyanakkor Joe Biden alelnökre 17.213 szavazatot jelentettek. Néhány perccel később, csak néhány perccel, a következő frissítésnél, ezek a szavazati számok megfordultak, Trump elnök esetében 17.000-re csökkentek, Bidennél viszont 29.391-re növekedtek.” És ez nagyon gyorsan történt, 12.000 szavazat megfordult, és mind Biden úr javára.

Tehát azt akarom mondani, hogy sorolhatnám tovább a csalásokat, amelyek minden államban lejátszódtak, és mindezek a törvényhozók vissza akarják kapni. Nem akarom ezt megtenni, mert szeretlek benneteket, és idekint fagyos hideg van, de folytathatnám a végtelenségig. De azt elmondhatom nektek…

[Tömeg: Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk! Szeretünk!]

Tehát amikor azt halljátok, azt halljátok, hogy „Amíg nincs bizonyíték semmilyen bűntettre” – ez a leghamisabb dolog, akárki… Ez egy bűnös vállalkozás. Ez egy bűnös vállalkozás és a sajtó majd azt mondja, és én biztos vagyok, hogy ebből semmit se hoznak le, mert az nem jó, valaha is lattok-e olyat, hogy „Amíg nincs semmi bizonyíték Trump elnök állításának megtámogatására,” folytathatnám akár még egy órán át felolvasva nektek ezeket a dolgokat és elmondva nektek azokat. Ilyesmi még sohasem történt meg. Gondoljatok bele, Detroitban több szavazat volt, mint szavazó. Pennsylvaniában 205.000 szavazattal több volt mint, több volt, de nem kell tovább… Ezek közül, ez majdnem jobb, mint a halottak, ha belegondoltok, igaz? Több szavazat, mint amennyi szavazójuk volt, és sok más államban is.

Szégyen, hogy az Amerikai Egyesült Államokban emberek tízmilliói mehetnek szavazni, és hogy még igazolványt sem kell bemutatniuk. Egyetlen államban sem kérdeznek vagy veszik a fáradságot, hogy ellenőrizzék az identitást, állampolgárságot, lakhelyet, vagy a szavazat leadására való jogosultságot. A republikánusoknak szigorúbbaknak kell lenniük. Nem fog többé létezni a Republikánus Pártotok, ha nem lesztek keményebbek. Annyira egyenesek akarnak lenni, úgy akarnak részt venni, hogy „Uram, igen, az Egyesült Államok, az alkotmány nem engedi meg, hogy visszaküldjem őket a tagállamokba.” Hát én azt mondom, de igen, megengedi, mert az alkotmány azt mondja, hogy meg kell védenetek a hazánkat, meg kell védenetek az alkotmányt, és nem szavazhattok csalással,” és a csalás mindent megoszt, vagy nem? Ha valakit rajtakaptok csaláson, akkor megengedhető, hogy más szabályokat alkalmazzatok. Tehát én remélem, hogy Mike elég bátor ahhoz, hogy megtegye, amit meg kell tennie. És remélem, hogy nem fog a névleges republikánusokra hallgatni meg azokra a hülye emberekre, akikre hallgat. Az is széles körben tudott dolog, hogy a választók jegyzéke tele van nem-állampolgárokkal, bűnözőkkel és olyan emberekkel, akik elköltöztek az államból, meg olyan egyénekkel, akik máskülönben nem jogosultak szavazni. Ennek ellenére a demokraták elutasítanak minden olyan törekvést, hogy megtisztítsák a szavazói jegyzékeket. Nem akarják megtisztítani, tele vannak. És köztetek hány olyan van, aki ismer olyan embereket, akik, amikor szavazólapok százezreit aztán meg millióit küldték ki, kaptak három, négy, öt, hat, sőt hallottam egyről, aki hét szavazólapot kapott. És aztán ezek azt mondják: „Uram, ön nem volt eléggé sikeres.” Mi győztünk! Földcsuszamlással nyertünk. Ez földcsuszamlás volt.

Azt mondták: „Nem amerikai szokás a választások megtámadása.” Ez a történelem legkorruptabb választása, lehet, hogy az egész világon. Tudjátok, elmehettek harmadik világi országokba, de nem hiszem, hogy ott lett volna több százezer szavazat szavazók nélkül. Úgy értem, akárhova is mentek, erre senki sem gondolna. Valójában ez annyira hallatlan, ez annyira rossz, hogy nagyon sok ember el sem hiszi. Ez akkora őrültség, hogy az emberek el sem hiszik. Nem lehet igaz. Hát nem hiszi el. Ez nemcsak egy belpolitikai ügy, hanem a nemzetbiztonságról van szó. Tehát ma a választások hitelesítésének megtámadása mellett felszólítom a Kongresszust és az államok törvényhozó testületeit, hogy gyorsan hajtsanak végre egy elsöprő választási reformot, és ezt mielőbb tegyétek meg, mielőtt még semmi sem marad az országból. A mai nap nem a vég. Ez csak a kezdet.

Az elmúlt négy év folyamán a ti segítségetekkel kiépítettük hazánk történelmének legnagyszerűbb politikai mozgalmát, és ezt senki sem kérdőjelezi meg. Ezt mindig újra megismétlem, és az álhírek sohasem kérdőjelezik meg, de közben mindent megtámadnak, amit csak mondunk. De a mi harcunk a nagy adakozók, a nagy média, a Big Tech és mások ellen csak most kezdődik. Ez a legnagyszerűbb a történelemben. Soha még nem volt ilyen mozgalom. Nézzetek hátra, egészen a Washington-emlékműig. Nehéz elhinni. Meg kell állítanunk a lopást és azután biztosítani, hogy ilyen kirívó választási csalás többé soha ne forduljon elő, nem szabad megengedni, hogy még egyszer megtörténjen, de mi megyünk előre. Mi gondoskodunk az előrehaladásról. Gondoskodnunk kell a visszatérésről. Ne hagyjátok őket beszélni: „Oké, hát megígérjük!” Sok olyan emberrel találkoztam: „Uram, négy éven át ön 96 százalékon áll.” Mondtam: „Ez most engem nem érdekel. Engem az érdekel, amit itt van.”

A segítségetekkel végre bevezetjük majd a szavazói igazolvány szigorú megkövetelését. Igazolványra van szükséged, hogy beválts egy csekket. Igazolványra van szükséged, hogy bankba menj, hogy alkoholt vásárolj, hogy autót vezess. Minden személynek fel kell mutatnia az igazolványát ahhoz, hogy leadhassa a legfontosabb dolgot, a szavazatát. Megköveteljük az amerikai állampolgárságról szóló bizonyítékot is ahhoz, hogy valaki az amerikai választásokon szavazhasson. Éppen most volt valójában egy jó győzelmünk a bíróságon ezzel kapcsolatban. Meg fogjuk tiltani a szavazólap-betakarítást és megtiltjuk a nem biztosított gyűjtődobozok használatát a burjánzó csalás elkövetésére. Ezek a gyűjtődobozok csalásra alkalmasak. Arra vannak, az van… Eltűnnek, aztán egyszer csak hirtelen megjelennek. Ez csalárdság. Mi megszüntetjük az általános, nem kérvényezett levélszavazás gyakorlatát. Megtisztítjuk a szavazói jegyzékeket, ami biztosítja, hogy minden egyes személy, aki leadja a szavazatát, hazánk állampolgára, annak az államnak a lakosa, ahol szavaz, és a szavazatokat törvényesen és tisztességesen adja le. Visszaállítjuk a választások napján történő személyes szavazatleadás létfontosságú polgári hagyományát, hogy a szavazók teljesen tájékozottak legyenek, amikor eldöntik, kit választanak. Mi végre felelősségre vonjuk a big tech-et, és ha ezeknek az embereknek lenne tökük és bátorságuk, akkor kidobnák a 230-as szakaszt, valamit, ami egyetlen cég, egyetlen más személy esetében sincs, sem Amerikában, sem a világon.

Mindezek a technológiai monopóliumok visszaélnek a hatalmukkal és beleavatkoznak a mi választásunkba és ennek meg kell szűnnie, és a republikánusoknak sokkal keményebbnek kell lenniük, meg a demokratáknak is. Szabályozni kell őket, kivizsgálni és bíróság elé állítani őket a törvény teljes hatályával. Ezek teljesen megszegik a törvényt. Együtt mi lecsapoljuk a washingtoni mocsarat és megtisztítjuk a korrupciótól az ország fővárosát. Nagy eredményt értünk el ebben, de  ha azt hiszitek, hogy ez könnyű, ez egy piszkos üzlet. Ez egy piszkos üzlet. Nagyon sok rossz ember van ott. Annak ellenére, hogy mi mindenen mentünk keresztül, kitekintve az egész országra és látva a csodálatos tömegeket, bár azt hiszem, hogy ez minden idők rekordja. Úgy gondolom, hogy van itt vagy 250.000 ember. 250.000!

Végignézve ma itt ezeken a csodálatos hazafiakon, még sohasem voltam magabiztosabb hazánk jövőjét illetően. Hanem meg kell, hogy mondjam, kicsit óvatosnak kell lennünk. Ez egy szép kijelentés, de egy kicsit óvatosnak kell lennünk ezzel a kijelentéssel. Ha megengedjük ennek a csoport embernek, hogy illegálisan átvegyék a hazánkat, mert az illegális, amikor a szavazatok illegálisak, amikor a mód, ahogy odakerültek, illegális, amikor az államok, amelyek szavaztak, hamis és csalárd információt kaptak. Mi vagyunk a földkerekség legnagyszerűbb országa, és a megfelelő irányba haladunk, haladtunk. Tudjátok, megépült a [határ]fal, rekord számokat érünk el a falnál. Ők most le akarják dönteni a falat. Hadd özönöljön be mindenki. Hadd özönöljön be mindenki.

Nagyszerű munkát végeztünk a fallal. Emlékeztek a falra? Azt mondták, sohasem fog megépülni. Ez egyike a legnagyobb infrastrukturális projekteknek valaha is ebben az országban [Az amerikai–mexikói határ kb. 3000 km hosszú, ebbúl mintegy 1100 km hosszon fal vagy kerítés húzódik. A Trump-kormányzat alatt mindössze kb. 60 km hosszú új falat építettek], és óriási hatása volt, és megszabadultunk attól, hogy fogd el és engedd el [egy korábbi eljárásra utal, amivel a menedékjogot kérő elfogott illegális határátlépőket bírósági eljárásra utalták, de addig szabadon engedték], megszabadultunk mindazoktól a dolgoktól, amelyekkel együtt kellett élnünk. De most a karavánok, azt hiszik, hogy Biden bekerül és a karavánok ismét alakulnak. Újra be akarnak jönni és kifosztani a hazánkat. Nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Amikor ez az óriási tömeg megjelenik, az igazság és az igazságosság a mi oldalunkon van. A mi szívünkben mély és tartós szeretet van Amerika iránt. Mi szeretjük a hazánkat. Elsöprő büszkeséget érzünk ez iránt a nagyszerű ország iránt, és ez mélyen a lelkünkben lakozik. Együtt eltökéltek vagyunk az iránt, hogy megvédjük és megőrizzük azt a kormányt, amely a népből jött, a nép által és a nép javára.

Legfényesebb napjaink még előttünk vannak, a legnagyobb teljesítmények még ránk várnak. Úgy gondolom, hogy az egyik nagyszerű teljesítményünk a választások biztonsága lesz, mert amíg én ide nem kerültem, senkinek sem volt fogalma arról, mennyire korruptak voltak a választások. És újra, a legtöbb ember ott állna este kilenckor és azt mondaná: „Nagyon szépen meg akarom köszönni”, és aztán mennének valami más életbe. De én azt mondtam: „Itt valami nincs rendben. Valami nagyon nincs rendben. Nem történhetett meg. És mi harcolunk. Pokolian harcolunk, és ha nem harcoltok pokolian, akkor többé nem lesz hazátok.

A mi izgalmas kalandjaink és legbátrabb törekvéseink még el sem kezdődtek. Amerikai barátaim, a mozgalmunkért, a gyermekeinkért és szeretett hazánkért azt mondom, a történtek ellenére, a java még hátra van.

Tehát menni fogunk, lesétálunk a Pennsylvania sugárúton, szeretem a Pennsylvania sugárutat, és megyünk a Kapitóliumhoz, és meg fogjuk próbálni és adni… A demokraták reménytelenek. Ők soha semmire nem adják szavazatukat, egyetlen szavazatot sem. De mi megpróbáljuk, és nyújtunk a republikánusainknak – a gyengéknek, mert az erőseknek nincs szükségük a segítségünkre –, megpróbálunk adni nekik egyfajta büszkeséget és bátorságot, amire szükségük van, hogy visszavegyék a hazánkat.

Hát akkor sétáljunk végig a Pennsylvania sugárúton! Mindannyiatoknak köszönetet akarok mondani. Isten áldjon benneteket és Isten áldja Amerikát! Köszönöm mindannyiatoknak, hogy itt vagytok, ez hihetetlen. Nagyon szépen köszönöm! Köszönöm!

Donald Trump a Kongresszus ostromára készülő tüntetőknek beszél a Fehér Ház előtt 2020. január 6-án (Fotó: Reuters)