Biztossá vált, hogy azok a támogatói aláírások, amelyeket a pártok március 8. előtt gyűjtöttek az adai önkormányzati választáson való induláshoz, érvénytelenek. Ez azt is jelenti, hogy az adai választáson indulni kívánó pártoknak újból össze kell gyűjteniük a támogatói aláírásokat.

Mint ismeretes a Közigazgatási Bíróság helyt adott a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösség (VMDK) fellebbezzésének, és március 6-án meghozott döntésében megsemmisítette a községi képviselő-testület december 30-án szavazattöbbséggel elfogadott határozatát, amely a helyi választási bizottság kinevezéséről szólt.

Ada: A bíróság megsemmisítette a helyi választási bizottság legitimitását!

Mivel az új összetételű választási bizottságot, amelyben a VMDK által javasolt személy, valamint annak helyettese is helyet kapott, a községi képviselő-testület vasárnap, március 8-án fogadta el, s a testület még aznap este összeült, s jóváhagyta a választásokon való induláshoz szükséges dokumentumokat, a korábban, vagyis március 5-én és 6-án összegyűjtött támogatói aláírások érvénytelenné váltak, mivel azokat a dokumentumokat egy olyan testület fogadott el, amely a Közigazgatási Bíróság szerint nem volt legitim.

Ada: Új tagot neveztek ki a választási bizottságba

Elsőként a Vajdasági Magyar Szövetség tette közzé a hivatalos Facebook-oldalán, hogy újból nekikezd az aláírásgyűjtésnek, s bízik benne, hogy az elmúlt napokban össszegyűjtött, mintegy 350 támogatói aláírás nem veszik el, hanem a párt szimpatizánsai másodszor is megjelennek az irodában, a helyi közösségben és a Százszorszép épületében, és még egyszer aláírnak a pártnak.

 

Újra aláírásgyűjtést szervezünk az adai önkormányzati lista támogatására.✍️Moholon szerdán 14:00 – 19:00 óra között a…

Posted by VMSZ Ada on Monday, March 9, 2020

A Szerb Haladó Párt adai szervezetének nemcsak 350 támogatói aláírása veszett el, hanem mintegy háromszor ennyi, ugyanis a haladók, akiknek a listavezetője Bilicki Zoltán polgármester, már pénteken átadták az induláshoz szükséges mintegy háromszáz aláírást, ám mivel a Közigazgatási Bíróság ugyanaznap tette közzé a döntését, hogy a választási bizottság nem legitim, így ezt a listát nem is hirdette ki a bizottság. A Szerb Haladó Párt a hivatalos Facebook oldalán egyelőre nem hirdetett meg új aláírásgyűjtést, igaz, korábban sem tették meg ezt. Úgy tűnik, ők más formában érik el az aláíróikat, s nem kell igénybe venniük a legnépszerűbb közösségi portál nyújtotta lehetőségeket. Legalábbis az derül ki abból, hogy az oldalukon a nőnappal kapcsolatos ajándékosztás a legfrissebb hír.

FRISSÍTÉS: A Szerb Haladó Párt hétfőn délelőtt átadta az induláshoz szükséges  támogatói aláírásokat.

Posted by Srpska Napredna Stranka OO Ada – Szerb Haladó Párt KSZ Ada on Sunday, March 8, 2020