Az adai községi képviselő-testület vasárnap esti ülésén a jelenlevők megszavazták az új összetételű választási bizottságot, amelybe bekerült a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének (VMDK) képviselője is.

A változtatásra azért került sor, mert a Közigazgatási Bíróság jóváhagyta a VMDK fellebbezését: a 2019. december 30-án jóváhagyott választási bizottságba a hatalmon levők nem biztosítottak helyet a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége által javasolt tagnak.

A képviselő-testület ülése után azonnal összehívták az új összetételű választási bizottságot, amely elfogadta az űrlapokat és a választással kapcsolatos egyéb dokumentumokat. Mivel az adai választási bizottság március 8-án fogadta el az említett űrlapokat, nagyon valószínű, hogy a Szerb Haladó Párt hiába adta át március 6-án a támogatási aláírásokat, azokon ugyanis az űrlapok hivatalos elfogadása előtti dátum szerepel, s könnyen megtörténhet, hogy a párt által benyújtott aláírásokat ezért figyelmen kívül kell hagyni. Ugyanez lehet a helyzet a Vajdasági Magyar Szövetség vasárnapig összegyűjtött támogatói aláírásaival is, ugyanis ezeken is korábbi dátumok szerepelnek.

Ada: A bíróság megsemmisítette a helyi választási bizottság legitimitását!