„Félek, hogy a fiamról készített felvételeket közzéteszik a tévében, hogyne félnék… Félek, amikor azt látom, hogy valakinek a gyermekét kínozták, mert ők mindenkit megkínoztak” – mondta el egy olyan fiatal férfinak az édesanyja, akinek gyermekét véhetően a Veljko Belivuk vezette maffia gyilkolta meg.

Mara Halabrin fia, Aleksandar Halabrin (26) egy Alibunár melletti faluból, Újsándorfalvából származott, tavaly március 20-án tűnt el Belgrádban, majd egy hónappal később találták meg a tetemét Sopot környékén, egy golyóval a fejében. Az anya vasárnap a Nova.rs portálnak nyilatkozott annak kapcsán, hogy Aleksandar Vučić szombaton este több olyan felvételt tett közzé egy sajtótájékoztatón, amelyen csonkolt holttestek láthatóak; olyan emberek holtteste, akik a Veljko Belivuk vezette bűnbanda áldozataivá váltak. Az egyik felvétel lefejezésről tanúskodik…

Aleksandar Halabrin halálát ugyancsak ennek a bandának tulajdonítja a rendőrség. Mara Halabrin nem érti, miért mutatták be az állami vezetők ezeket a felvételeket. „Az áldozatok családjai már így is eleget szenvedtek, nem látom az okát annak, hogy ilyen felvételeket tegyenek közzé a tévében” – mondta a gyászoló édesanya, hozzátéve, hogy más gyászoló szülőkkel együtt korábban már kérte az elektronikus média tevékenységét szabályozó testületet (Regulatorno telo za elektronske medije – REM), hogy ne engedélyezze a felvételek bemutatását, de a kérés hiábavalónak bizonyult.

„Senkit sem szabad így megmutatni. A hatóságok a felvételek nyilvánosságra hozatalával veszélyeztetik a nyomozást, ráadásul nem világos, mit értek el mindezzel. Úgy tűnik, az elnök nem dicsekedhet az államvezetési ügyességével. Meggyőződésem, hogy ezt a Belivukot az állam »teremtette«, tudták, hogy évek óta gyilkol, ami azt jelenti, hogy eddig legalább néhány fiatalembert megmenthettek volna… Nem tudok egyetérteni azzal, amit Aleksandar Vučić tett, ez nagyon nem helyénvaló” – mondta az édesanya, hozzátéve, hogy a meggyilkoltak hozzátartozói már így is nagyon sokat szenvedtek.

Mara Halabrin arról is beszélt a portálnak, hogy a rendőrségen neki nem mondták, hogy fia meggyilkolása mögött is Belivuk bandája áll. „Nekem azt mondták, hogy a fiamat az állam ölte meg, soha nem mondták, hogy Belivuk a felelős a haláláért. Azt mondták a rendőrök, hogy nincsenek információik, de folyamatban vannak bizonyos letartóztatások. Ezt három hete közölték velem. Pár nap múlva lesz egy éve annak, hogy a fiam elment itthonról és soha többé nem tért haza, még mindig iszonyatosan fáj, most még csak az hiányzik, hogy ilyen felvételeket kelljen néznem” – mondta az édesanya.