Belgrádi lapértesülések szerint szerdán reggel 8 órakor összeül a köztársasági válságstáb.

Predrag Kon járványügyi szakorvos, a válságstáb tagja vasárnap a Prva Televízió reggeli műsorában arról beszélt, hogy az intézkedések esetleges szigorítását még nem vitatta meg a válságstáb, de a stáb egészségügyi tagjai úgy vélik, valamiféle látható szigorításra szükség van, mivel az új fertőzöttek számának növekedése miatt a kockázat is magasabb, erre pedig reagálni kell.

Kon professzor nem részletezte, hogy milyen „valamiféle látható” szigorításokra gondolt, illetve hogy milyen új intézkedések bevezetését tartja indokoltnak.

Kon: A válságstáb egészségügyi tagjai szigorítanák a korlátozásokat

Az epidemiológus azt is mondta, hogy az iskolákban nagy figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, különösen a középiskolákban, ugyanis mind több a fertőzött tanuló.

Ezzel szemben Branko Ružić tanügyminiszter hétfőn úgy fogalmazott, hogy az iskolákban a fertőzöttek számának növekedése ellenére sem aggasztó a helyzet .

Ružić: Az iskolákban enyhén növekedett a fertőzöttek száma, de aggodalomra nincs ok

Az elmúlt napokban olyan hírek is szárnyra keltek, hogy az iskolák áttérhetnek az online oktatásra, emellett rövidíthetik a szórakozóhelyek munkaidejét, sőt azokban a városokban, ahol kritikus a helyzet, akár teljesen be is zárhatják a vendéglátóipari objektumokat. Belgrádi sajtóértesülések szerint viszont az is elképzelhető, hogy nem vezetnek be újabb szigorításokat, hanem a meglévő intézkedések betartását fogják fokozottabban ellenőrizni.

A köztársasági válságstáb korábbi ülése (Fotó: Archív)