Egyelőre nem született olyan megállapodás Szerbia és Görögország között, ami a 2021-es idegenforgalmi idényben a szerbiai turisták beutazását szabályozná Görögországba, illetve fordítva – írja a Blic.

Harisz Teoharisz görög idegenforgalmi miniszter és Tatjana Matić szerb kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter kedden online megbeszélésen vitatták meg a témát, majd Matić a szerb sajtóval közölte, hogy sikerült megállapodnia görög kollégájával.

Matić azt mondta, hogy mindkét ország beengedi majd azokat a polgárokat, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást, azoknak pedig akik ezt nem tették meg, kötelező lesz PCR, vagy antigén tesztet végezniük.

Görögország megnyitja határait Szerbia polgárai előtt – Mutatjuk a feltételeket

A görög fél viszont közölte, hogy egyelőre semmilyen megállapodás nem született, tárgyaltak ugyan a felek, de hivatalos dokumentumot nem írtak alá.

Görög sajtóinformációk szerint Matić további információkat kért a görög féltől arról az egészségügyi igazolásról, amelyet azok kapnának, akik már felvették a kornavírus elleni oltást, és amely birtokában szerbiai állampolgárok Görögországba utazhatnának.

A miniszter szerint a jövőben csak egészségügyi igazolással utazhatunk külföldre

Tatjana Matić egyébként a minap azt mondta, hogy valószínűleg csak ilyen dokumentum birtokában utazhatunk külföldre.

Várakozás a görög határátkelőnél (Fotó: archív)