Jelisaveta Vasilić, a kormány korrupcióellenes tanácsának tagja kijelentette, hogy jelenleg azon dokumentáció begyűjtése folyik, amelyek a vajdasági mezőgazdasági szövetkezetek privatizálásával kapcsolatosak – írja a 021.rs.

„A földművesek mindenütt azt mondják, hogy Andrej Vučić, az államelnök öccse áll a termőföldek vásárlásának háttérben, de nagyon nehéz ezekhez a dokumentumokhoz hozzájutni, mert az állami intézmények folyamatosan akadályozzák a munkánkat” – mondta Vasilić, aki szerint ez jól mutatja a hatalom korrupcióhoz való hozzáállását.

Vasilić arról is beszélt, hogy Dragan Sikimić, a Korrupcióellenes Ügynökség igazgatója és Nela Kuburović igazságügyi miniszter párttársak.

„Itt a válasz arra, hogy Nela Kuburović férje hogyan kereshetett 28 millió eurót az állammal való üzletelése során – ebből csak áprilisban 3 milliót tett zsebre, amikor a legrosszabb volt a járványhelyzet. A feleségét mégsem ítélték el korrupció miatt. Az ilyen ügyekben mindig az illetőhöz közeli személyeket kell vizsgálni. Gondolja, hogy nincs kapcsolat Nela Kuburović férje – aki egyébként Darija Kisić Tepavčević testvére – és a köztársasági válságstábban jelentős szerepet betöltő doktornő között, vagy, hogy Kuburović asszony nem használja a férje által gyanús módon megkeresett pénzt? Hát persze hogy használja“ – fejtette ki véleményét Jelisaveta Vasilić, aki szerint a tanács munkájára akkora nyomás nehezedik, hogy gyakorlatilag nem tudják a feladatukat végezni.

Megszüntetné a korrupcióellenes tanácsot Mihajlović minisztériuma?

A hatalom, vagy a hatalomhoz közeli szervezetek gyakorlatilag minden komolyabb korrupciós ügyben benne vannak, ezért akadályozzák a munkánkat ott, ahol csak tudják” – mondta Jelisaveta Vasilić.