Dejan Kovačević, a Bűnügyi Rendőrség vezetője szerint rövid időn belül letartózatják Ivan Kontićiot, aki még augusztus 24-én vert meg egy fiatalembert brutálisan Újvidéken – írja a 021.rs.

Kovačević azt mondta, hogy a rendőrség professzionálisan járt el az ügyben és a gyanúsított ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A közösségi oldalakon szeptember 11-én jelent meg egy videófelvétel a brutális bűncselekményről, a rendőrség csak ezután adott ki közleményt az ügyről, illetve jelentette meg a gyanúsított fényképét.

Parović: A „profi” rendőrök meg se kérdeztek, hogyan jutottam a brutális verésről készült felvételekhez

A Bűnügyi Rendőrség vezetője a Prva TV műsorában elmondta, intenzív nyomozás folyik az ügyben és nem igazak azok a médiában megjelent állítások, miszerint a rendőrség nem megfelelően járt el.

„Augusztus 24-én, az egészségügyi dolgozók bejelentése után megkezdtük a nyomozást, de szeptember 2-ig a sértett nem működött együtt a rendőrséggel. Vasárnap viszont már több házkutatást is végrehajtottunk és két személyt őrizetbe vett a rendőrség“ – mondta Kovačević, aki szerint a közvélemény részéről nagy nyomás nehezedik a rendőrségre, ebben pedig szerinte élen jár az ellenzék, akik nyugtalanságot akarnak kelteni a polgárok körében.

Korábban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter reagált azokra a kritikákra, amelyet a rendőrség kapott az ügyből kifolyólag. Véleménye szerint Szerbiában most sokkal jobb a közbiztonság, mint 10-12 éve.

Stefanović: Tadić és Đilas hatalma alatt sokkal több bűntényt követtek el, mint napjainkban

A bűncselekmény gyanúsítottja, Ivan Kontić (Fotó: MUP)