Az újvidéki Zsidó utcában történt brutális verekedésről készült videókat nyilvánosságra hozó Miroslav Parović, a Népi Szabadság Mozgalom nevű párt tagja azt mondta, a rendőrség kapcsolatba sem lépett vele, hogy megkérdezze, hogyan jutott a felvételekhez, vagy hogy miért hozta azokat nyilvánosságra, írja a 021.rs.

Parović elmondása szerint a felvételeket azzal a céllal tette közzé, hogy megmutassa a szerbiai közvéleménynek, „az állam és a társadalom egyre mélyebben süllyed a kegyetlenségbe, az életről és a halálról pedig a hatalommal összefonódott álló bűnbandák döntenek”.

Újvidék: Eszméletlenre verte áldozatát, majd mindkét karját eltörte

Miroslav Parović úgy véli, kiugrasztotta a nyulat a bokorból azzal, hogy kiszivárogtatta a felvételeket, mert ezek nyomán a közvélemény elkezdett nyomást gyakorolni az intézményekre, ebből jól látszik, hogy a bűncselekményt megpróbálták eltitkolni.

– A rendőrség igazgatója és az újvidéki rendőrparancsnok tegnap azt közölte, hogy a rendőrség professzionális módon nyomoz az Újvidéken brutálisan megvert és megkínzott fiatalember ügyében. A rendőrség vezetői számára az egyáltalán nem problematikus, hogy a gyanúsítottat csak húsz nappal a történtek után kezdték körözni. A rendőrség amiatt sem szégyenkezik, hogy amíg „professzionálisan végzi a munkáját”, addig a gyanúsított valószínűleg már külföldre szökött. A rendőröket kizárólag az aggasztja, hogy, mint fogalmaztak, „valami politikus egy valóság-show módszerrel nagy károkat okoz a rendőrségnek és a nyomozásnak” – mutatott rá Parović.

Az is nagyon jellemző, hogy ezek a „csúcs-professzionális” rendőrök nem látták szükségét, hogy felvegyék velem a kapcsolatot, és megkérdezzék, honnan vannak a felvételek, vagy, hogy azokat miért hoztam nyilvánosságra. Abban is biztos vagyok, hogy a rendőrség nem mérte fel, a családommal most mekkora veszélyben vagyunk most, mivel ők, mint „profik” pontosan tudják, hogy milyen darázsfészekbe nyúltam bele

– hangsúlyozta Miroslav Parović és hozzátette, úgy döntött, hogy önként feladja magát a rendőrségen, hogy megkönnyítse a nyomozást ebben, és a többi bűncselekményben, melyeket nem sikerült felgöngyölíteniük.

Hosszabb videón az újvidéki brutális verekedés

A rendőrség már csak azután szólalt meg az ügyben, hogy a brutális verésről készült felvétel napvilágra került, és tegnap közölték, hogy körözik a támadással gyanúsított Ivano Kontićot.

– Fel kell szólítanom egyes politikusokat, hogy törődjenek a saját dolgukkal, és hagyjanak fel azzal, hogy kitartóan valóság-show jellegű nyomozásokat indítanak, melyekkel akadályozzák a rendőrség és az ügyészség munkáját – nyilatkozta egyebek közt Vladimir Rebić rendőrigazgató.

MUP: Nem halt meg az Újvidéken összevert fiatalember

Miroslav Parović (Fotó: 021.rs)