Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos, a köztársasági válságstáb tagja kedden azt mondta, hogy a kormány nem tervezi a szükségállapot újbóli bevezetését, de valószínűleg kötelezővé teszik a szájmaszk viselését zárt térben – írja a 021.rs.

Tiodorović a Prva TV műsorában arról beszélt, hogy komolyabban kellene venni a különböző tömeges rendezvényelken való részvételt, sporteseményeket, bulikat, amelyek közrejátszhatnak a virus terjedésénél, és ez főleg a fiatalabb korosztályokat érintheti.

„Nincs szükség a rendkívüli állapot bevezetésésre, de egyes helyeken szigorítani kell a rendelkezéseken, míg másutt lazítani, mindez az adott helyzettől függ” – fejtette ki a szakember, aki arról is beszélt, hogy Belgrádban, Novi Pazarban és Tutinban alakultak ki újabb gócpontok.

„Sajnos a szájmaszk viselése, a kézmosás, illetve a szociális távolságtartás nincs mindenütt egyforma szinten Szerbiában, ezért ezeken a helyeken szigorítani kell a rendelkezéseken” – mondta Tiodorović, aki szerint a szájmaszk viselése valószínűleg kötelező lesz a tömegközlekedésben, piacokon, üzletekben és általában zárt térben a nyilvános helyeken.

Koronavírus: Bizonytalan a járványhelyzet, holnap összeül a szerbiai válságstáb

Az RTS értesülései szerint a koronavírus-járvány kezelésével megbízott köztársasági válságstáb ma ülésezik.