Este hét óráig a szavazóhelyek öt százalékában észlelt szabálytalanságot a Kutatási, Átláthatósági és Elszámoltathatósági Központ (CRTA), vagyis többet, mint a 2016-ban parlamenti-, illetve a 2017-ben a köztársasági elnökválasztás során, amikor megfigyelőik ugyancsak kísérték a választásokat, tudatja az N1 Televízió.

Este hét és nyolc óra között két szavazóhelynél incidens történt.

Újbelgrádban a 139-es szavazóhelyen, egy csoport fiatal berontott a szavazóhelyiségbe, ahol mobiltelefonjaikkal készítettek videófelvételeket. Az esetet jelentették a rendőrségen.

Čačakon a 80-as szavazóhelyen a szavazatok számolása közben tört ki verekedés.

A CRTA a nap során három alkalommal tett feljelentést „bolgár vonat”, vagyis láncszavazás miatt, ebből kettő Nagybecskereken, egy pedig Požarevacon történt.

CRTA: A szavazókörökben kétszer több a szabálytalanság, mint négy éve

Jelentős szabálytalanságokat észleltek a szerbiai szavazókörök 4 százaléka esetében, ez kétszer annyi, mint 2016-ban volt – jelentette ki Raša Nedeljkov, a Kutatási, Átláthatósági és Elszámoltathatósági Központ (CRTA) felelős igazgatója az RTV beszámolója szerint. Raša Nedeljkov a Danasnak elmondta, hogy a CRTA megfigyelői szerint az egyik legjelentősebb gond a „szavazatokkal való üzérkedés” és a megvesztegetés.