Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a köztársasági válságstáb tagja az RTV-nek azt mondta, hogy a vajdasági és szerbiai járványügyi helyzet stabil, de előfordulhat, hogy időnként egyes helyeken megnőhet a koronavírussal fertőzöttek száma, de nem vár nagyobb kiugrásokat, ami ezt a számot illeti.

A tartományi titkár nyilatkozata szerint Szerbiának az volt a célja, hogy a halálozási arány alacsony legyen, ezt pedig sikerült elérnie.

‚‚Nem lehet öt-hat hónapig karanténban élni és megvárni míg a a fertőzöttek száma nullára csökken. A járványhelyzet jó – ahogyan arról a válságstáb keddi ülésén szó volt – bár továbbra is előfordulnak kisebb új gócpontok, mint például Vranjeban. Ezeket lokalizálni kell” – mondta többek között Gojković.

Péntektől lazíthatnak a Szerbiába történő beutazás szabályain

A vajdasági közmédiának adott interjúban a tartományi egészségügyi titkár arról is szót ejtett, hogy a Pancsován működő Covid-kórházat pénteken bezárják.

‚‚Péntektől megszűnik az ideiglenesen koronavírusos fertőzötteket ellátó pancsovai kórház ilyen jellegű tevékenysége és a Pancsovai Közkórház működése visszatér a rendes kerékvágásba. Az ország egész területén már csak 27 beteg van lélegeztetőgépen, főleg idős betegekről van szó” – zárta szavait Gojković.