Ahogy arról beszámoltunk, a Szabadkai Közkórház visszavonta azt az értesítést, amely igen érdekes fejléccel jelent meg pénteken: az intézmény ugyanis meglehetősen sajátosan értelmezte a többnyelvűség fogalmát, amikor „magyar nyelven” is feltüntette a kórház nevét; ehhez a feltüntetéshez ugyanis cirill betűket használt.

A kórház nemcsak hogy visszavonta, de bocsánatot is kért a horvát és a magyar kisebbséghez tartozó polgároktól a január 24-én kiadott értesítés miatt, amelyben a kórház neve horvát és magyar nyelven is cirill betűkkel szerepelt. Az egészségügyi intézmény közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben többek között az szerepel, hogy semmi szándékosság nem volt a dologban, amit egy műszaki hiba okozott, s nem akarták a magyar és a horvát nyelvet a nevetség tárgyává tenni.

A közleményben az is szerepel, hogy a kórház vezetősége szomorúan vette tudomásul, hogy az esetet egyesek a horvát és a magyar nyelv kicsúfolásaként igyekeztek beállítani, s politikai poénszerzésre próbálták meg felhasználni. Az intézmény szerint az nem járul hozzá az intézmények közötti jó együttműködéshez, ha valaki a műszaki hiba miatt bekövetkezett esetet téves szövegkörnyezetbe helyezi.

A Szabadkai Közkórház visszavonta a cirill betűkkel írt „magyar nyelvű” értesítését