A Szabadság és Igazság Pártja (SSP) vasárnapi közleménye szerint Szerbia a futballstadionok és “más értelmetlen befektetések” miatt újabb 12 milliárd eurónyi tartozást halmozott fel, a svájci modell alapján pedig a nyugdíjak 2025-ig “elméletileg sem lehetnek magasabbak átlagban 319 eurónál” – írja a Danas.

Vučić: 2025-ben 900 euró lesz az átlagfizetés, a nyugdíj pedig eléri a 440 eurót

„Nyolc év hatalom után Vučić újabb hazugságokkal áltatja a népet. Ahelyett, hogy betartotta volna eddigi ígéreteit és normális életet biztosítana Szerbia polgárainak, most valamiféle befektetői tervről beszél, amely majd jobb életet hoz az itt élőknek, de csak öt év múlva. Ez csak figyelemelterelés, mert nem tud már a botrányoktól szabadulni” – áll a közleményben, amely szerint annak többsége, amit Aleksandar Vučić ígér a következő öt évre, az hat hónap alatt megvalósítható.

„Ez akkor sikerülhet, ha útját álljuk a sógor, koma, jó barát alapon működő rendszernek és a közvállalatokban a szakképzetlen pártkádereket szakemberekkel helyettesítjük, az értelmetlen projektekre elherdált pénzt pedig a polgárok fizetésébe, illetve a nyugdíjába fektetjük” – olvasható a Szabadság és Igazság Pártjának közleményében.

____________________________________________________________________

Nyitóképünkön Dragan Đilas a Szabadság és Igazság Párt elnöke látható. (Fotó:Danas)