Az újvidéki S.O.-t egy év, a verbászi M.D.-t pedig hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiért az újvidéki egyetemi kampusz területén megverték Dejan Bagarićot, tudatja a Blic.

A két támadó alkut kötött az ügyészséggel és beismerte bűnösségét – azaz, hogy megverték Bagarićot, aki arc- és fejsérüléseket, valamint agyrázkódást szenvedett – így a börtönbüntetés végrehajtását három évre felfüggesztették.

Újvidék: Összeverték az Egy az ötmillióból tüntetések egyik szervezőjét

Szombaton este az újvidéki egyetemi kampusz területén megtámadták és brutálisan megverték Dejan Bagarićot, a Demokrat Párt aktivistáját, az Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetések egyik szervezőjét – adta hírül a 021.rs hírportál. A Demokrata Párt közölte, hogy Bagarićot az egyetemista étterem közelében támadták meg ismeretlenek, az útra lökték, és több ütést mértek rá.

– Már többször beszéltem arról, hogy számomra a legfontosabb azt megtudni, hogy mi volt az indíték és kik voltak a felbujtók. Ami engem illet, ezzel az ítélettel a helyzet csak romlott. A bíróság és az ügyészség úgy tett, mintha valamit csinált volna, közben meg nem csinált semmit. Az elkövetők felfüggesztett büntetést kaptak, a felbujtókat pedig semmi sem akadályozza abban, hogy tettüket megismételjék. Nem érzem magam biztonságban – jelentette ki Bagarić.

Az egyetemistát a két fiatalember hátulról támadta meg, és többször megütötték és miután a földre esett, megrugdosták. Bagarić rámutatott, hogy verbászi támadójának otthonában puskát, boxert, és a „mi viszonyainkhoz képest” nagyobb mennyiségű devizát találtak, és senki sem vizsgálta ki azt, hogy ez honnan van neki.

– Magánpert fogok indítani mindkettőjük ellen, azaz a közvetlen támadó ellen és az ellen, aki azt felügyelte, hogy senki sem jöjjön arra. Az egyetlen módja, hogy biztonságban érezzem magam az, ha megtudom, ki rendelte meg az ellenem és az egyetemi kampusz területén más egyetemisták ellen elkövetett támadásokat. Ez fontos, nemcsak személy szerint nekem, hanem minden fiatal aktivista számára – tette hozzá Bagarić.