Szombaton este az újvidéki egyetemi kampusz területén megtámadták és brutálisan megverték Dejan Bagarićot, a Demokrat Párt aktivistáját, az Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetések egyik szervezőjét – adta hírül a 021.rs hírportál.

A Demokrata Párt közölte, hogy Bagarićot az egyetemista étterem közelében támadták meg ismeretlenek, az útra lökték, és több ütést mértek rá. Az incidensre közvetlenül az újvidéki tüntetést követően került sor.

A fiatalembert a klinikai központ sürgősségi osztályán látták el, fején és testén számos duzzanat volt. Az orvosi segítségnyújtást követően éjszakára bent tartották megfigyelésre.

A Demokrata Párt követeli, hogy az újvidéki rendőrség és az ügyészség a lehető legrövidebb időn belül azonosítsa, vegye őrizetbe és állítsa bíróság elé Dejan Bagarić valamennyi támadóját.

Az együttérzés jegyében az Egy az ötmillióból kezdeményezés képviselői és a Demokrata Párt tagjai a klinikai központ előtt gyűltek össze, hogy támogatásukról biztosítsák fiatal kollégájukat.

Egyre gyakoribban Újvidéken a fiatalok ellen elkövetett támadások. Amint arról mi is beszámoltunk, pénteken a Krov nad glavom (Tető a fejünk felett) nevű szervezet aktivistáit támadták meg. Marko Đelević és Mihajlo Nikolić egyetemistát azután verték meg ismeretlenek, hogy megakadályozták egy család kilakoltatását.

Újvidék: Megtámadták a Krov nad glavom nevű szervezet aktivistáit

Pénteken este Újvidéken megtámadták a Krov nad glavom (Tető a fejünk felett) nevű szervezet aktivistáit, Marko Đelević és Mihajlo Nikolić egyetemistát. Az incidens során a két fiatalember olyan sérüléseket szenvedett, ami miatt a sürgősségi központba kellett menniük – tudatja a 021.rs hírportál.