A Győr Plusz tévének adott nyilatkozott Borkai Zsolt győri polgármester a napokban nyilvánosságra került róla szóló felvételekkel kapcsolatban. Mint arról a Szabad Magyar Szó is írt, péntek óta egy névtelen szerző egy blogon sorozatban egy Borkai Zsoltra erősen emlékeztető férfi szexjeleneteiről, s korrupcióval vádolja a győri polgármestert és ügyvéd ismerősét.

A fotókról, videóról azt állítja, hogy azok tavaly tavasszal készültek az Adrián egy jachton, ahol a résztvevők prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe, és kábítószert fogyasztottak. Ez utóbbiról is bizonyítékokat ígér. Borkai még pénteken egy rövid közleményben nevezte hazugságnak az állításokat, most azonban a győri tévének egy nyilatkozatot olvasott fel, amelyben elismerte, hogy ő van a felvételeken, írja a hvg.hu. Borkai azt mondta, valóban ő látható a felvételeken, de azok részben manipuláltak:

A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, részben igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam, és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam és soha nem éltem illegális szerekkel. Bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció. Törvénysértést nem követtem el. Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárást megindítását kezdeményezem.

A polgármester szerint politikai ellenfelei állnak a szivárogtatás mögött.

Győri keksz helyett győri szex

„Az utóbbi időben kiderült, hogy politikai ellenfeleim több éven keresztül mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek rólam. Mindezt tették azért, hogy polgármesterként felállítsanak. Bármilyen áron megszerezzék Győrben a politikai hatalmat. Módszerük a botlásom párhuzamba állítása a politikai teljesítménnyel, melynek egymáshoz az ég világon semmi köze nincsen. Számtalanszor bizonyítottam, hogy képes vagyok harcolni. Győr a vezetésem alatt kimagaslóan teljesített erős város lett. Nem adom harc nélkül olyan emberek kezébe, akik képtelenek vezetni, képtelenek a fejlődést garantálni. Céljuk, hogy olyan nyomás alatt tartsanak, hogy visszalépjek jelöltségtől. Nem lépek vissza” – mondta, majd hozzátette, a győriek vasárnap eldöntik, hogy szeretnék-e közösen folytatni a tizenhárom éve elkezdett munkát.