Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az európai parlamenti (EP-) képviselők magyarországi választásán, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel fél 7-kor az MTI-vel.

Mucsi Tamás elmondta: mind a 10 277 szavazókör rendben megkezdte a munkáját, biztosítottak a szavazás feltételei, az első választópolgárok mindenhol leadhatták a szavazatukat.     Néhány helyen póttagot kellett bevonni, mert a szavazatszámláló bizottság tagja vasárnapra megbetegedett, de erről soron kívül intézkedtek.

A szavazókörök zárásáig, este 7 óráig csaknem 7,9 millió választópolgárt várnak az urnákhoz – tette hozzá.

Magyarország szabadkai külképviselete a magyarországi szavazókörökkel összhangban reggel 6 órakor nyitott meg és 19 óráig lehet szavazni. Emellett még ma is lehetőség van felvenni a szavazati levélcsomagokat:

Folyamatosan érkeznek a voksok Magyarország Szabadkai Főkonzulátusára

Az Európai Parlamenti választások kapcsán 70.700 levélcsomag került postai úton kiküldésre a szerbiai lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok részére, ezenkívül 1848 levélszavazat érkezett a konzulátusra, amit személyesen vesznek fel az érintettek – nyilatkozta újságíróknak pénteken Babity János főkonzul.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd