„A köztelevízió székházába való betöréssel a tüntetések elveszítették legitimitásukat” – jelentette ki a Szerbiai Rádió-Televízió vezérigazgatója szombaton késő este, az SZRTV harmadik híradójában. Dragan Bujošević reményét fejezte ki, hogy az európai újságíró-egyesületek komolyan megvitatják ezt a témát.

Mint ismeretes, az Egy az ötmillióból tüntetés szombati résztvevőinek egy része behatolt a tévészékházba, követelve, hogy a köztévé tudósítson a demonstrációkról. A rendőrség erőszakkal vitte ki a „székházfoglalókat”.

Bujošević megszólalásában minden polgártól elnézést kért, mert a harmadik híradó késve kezdődött a tüntetők miatt. Bocsánatot kért az SZRTV dolgozóitól is, amiért „sem az állam, sem a vezérigazgató nem tették lehetővé számukra, hogy úgy végezzék a munkájukat, ahogyan megérdemlik”.

„Amikor az ellenzék bejelentette, hogy blokád alá vonja a tévészékházat, figyelmeztettük őket, hogy megmozdulásaik elveszítik legitimitásukat. Szombaton este ezek a tüntetések az erőszakos behatolás miatt el is veszítették legitimitásukat” – mondta a vezérigazgató, aki szerint az ellenzék egy része törvényellenesen akart beavatkozni az állami médium szerkesztéspolitikájába.