Megszüntették Dragoljub Simonović, Grocka község elnökének előzetes letartóztatását, akit december 25-én azzal az alapos gyanúval vettek őrizetbe, hogy részt vett a Žig info újságírója, Milan Jovanović háza felgyújtásának megszervezésében, írja az N1.

A televízió értesülései szerint az ügyészség az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérte a bírótól, mert fennáll a veszély, hogy Simonović végrehajtja fenyegetéseit, és megismétli a bűncselekményt. A bíróság álláspontja szerint azonban, mivel a tanúk kihallgatása megtörtént, nincs szükség az előzetes meghosszabbítására.

Milan Jovanović újságíró az N1-nek úgy nyilatkozott, hogy a bíróság eféle döntése felfoghatatlan, és hogy ő most megint ijedt, és azt kérdezi magától mikor küldi Simonović újra rá az embereit.

Milan Jovanović házát december 12-re virradóra gyújtották fel.

Letartóztatták Grocka polgármesterét Milan Jovanović újságíró házának felgyújtása miatt

Letartóztatták Dragoljub Simonovićot, Grocka polgármesterét, akit azzal gyanúsítanak, hogy december 11-én éjszaka ő adta ki a parancsot Milan Jovanović házának felgyújtására. Az Alapbíróság megerősítette a hírt, miszerint a polgármestert előállították és 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Milan Jovanović az eset kapcsán az elejétől kezdve állította, hogy azért támadták meg, mert a belgrádi község elnökének visszaéléseiről és bűncselekményeiről írt.