December 23-án jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amelyben több, határon túli szervezet, intézmény és sportklub is jelentős összegeket kapott a magyar kormánytól. A Vajdasági Magyar Szövetség által alapított Bíró Károly Alapítvány (Pásztor István, Czegledi Rudolf, Kovács Elvira, Fremond Árpád, Dudás Károly, Nagy Miklós) 25 millió forintot (80 ezer eurót) kapott a Magyar Ház működésének és fejlesztésének támogatására (magyarul a VMSZ székház működésére és fejlesztésére).

Pásztor: 1,2 millió euróért, külföldi pénzből vett székházat a VMSZ

A Subotičke novine hetilapban megjelent Pásztor-interjú megerősítette azt, amiről a szerb lapok korábban cikkeztek: a Vajdasági Magyar Szövetség a Bíró Károly Alapítványon keresztül, külföldről érkezett pénzből 1,2 millió euróért vett a pártnak székházat. – Nincs semmi titok sem az ingatlan megvásárlásával kapcsolatban, a Magyar Mozgalom pedig semmit sem derített ki.

Szép karácsonyi ajándékot kapott a Pannónia Alapítvány is, amely azt a Pannon Médiaházat működteti, amely hétfőn nemes egyszerűséggel elfelejtette tájékoztatni a nézőit, hallgatóit és a honlap látgatóit, hogy szenteste a zentai és az adai községben több órán át nem volt áram. A médiaház 187 500 eurót (60 millió forint) kapott, s ez minden bizonnyal segít majd abban, hogy a jövőben ilyen hibák ne forduljanak elő.

Észak-Vajdaság: Szenteste áram nélkül (FRISSÍTÉS)

A hétfő délelőtti áramszünet után december 24-én este is áram nélkül maradt több település Vajdaság északi részén. Olvasóink Zentáról, Adáról, Padéról, Keviből, Bogarasról, Moholról, Csókáról és Felsőhegyről jelentették, hogy szenteste áram nélkül maradtak. Egyelőre nincsenek információink, hogy mi is történt, de amint sikerül kapcsolatba lépni a villanygazdaság helyi kirendeltségével, megosztjuk az információkat az olvasókkal.

Az Európa Kollégium számlájára a szervezet működésének és fejlesztésének támogatására 200 millió forint (625 ezer euró) érkezik majd, a Magyar Nemzeti Tanács pedig 490 millió forintot (mintegy 1,5 millió euró) kap.

Az év végi pénzosztás vajdasági győztese egyértelműen a topolyai labdarúgóklub: a magyar kormány a TSC-nek a szervezet működésére és fejlesztésére 4,3 millió eurót (1,4 milliárd forint) hagyott jóvá.

NévMireMennyit
Bíró Károly Alapítvány A szervezet működésének és fejlesztésének támogatása 80 ezer euró
Pannónia Alapítvány Pannon Médiaház működésének és fejlesztésének támogatása 187 500 euró
Európa Kollégium A szervezet működésének és fejlesztésének támogatása 625 ezer euró
Magyar Nemzeti Tanács A szervezet működésének és fejlesztésének támogatása 1,5 millió euró
TSC Labdarúgóklub A szervezet működésének és fejlesztésének támogatása 4,3 millió euró

Orbán a TSC Labdarúgó Akadémia megnyitóján

Orbán Viktor miniszterelnök a TSC Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén Topolyán. A TSC Labdarúgó Akadémia, a hozzá tartozó épületkomplexum, a kollégiumi résszel, segédpályákkal, edzőtermekkel, étkezdével és egyéb kiegészítőkkel együtt a magyar kormánynak a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül nyújtott támogatásából épült fel. A beruházást az MLSZ 14,25 millió euróval támogatta.

A december 23-ai Magyar Közlönyt itt találja: MK_18_211