A Subotičke novine hetilapban megjelent Pásztor-interjú megerősítette azt, amiről a szerb lapok korábban cikkeztek: a Vajdasági Magyar Szövetség a Bíró Károly Alapítványon keresztül, külföldről érkezett pénzből 1,2 millió euróért vett a pártnak székházat.

– Nincs semmi titok sem az ingatlan megvásárlásával kapcsolatban, a Magyar Mozgalom pedig semmit sem derített ki. Az újévi fogadást ott tartottuk, az árról és az adományról nyilvánosan beszéltem. Ez a pénz legálisan érkezett Szerbiába, az adót kifizettük, a vevőkkel szerződést kötöttünk, minden tiszta, ennek az országnak a törvényeivel összhangban történt minden. A 800 négyzetméteres házat szabadkai szakemberek becsülték fel, kifizettük és egy dinárral sem terheltük a szerbiai költségvetést – olvasható többek között a Subotičke novine lapban közölt interjúban.

A Magyar Mozgalom vezetői korábban arra kérték a VMSZ-t, hogy párt vezetése álljon a nyilvánosság elé és tisztázza, milyen forrásból költött 1,2 millió eurót új székházára. Ez a mai napig nem történt meg, továbbra sem tudni, kinek a pénzéből vette meg a párt az új székházat. A kataszteri adatok szerint a ház 400 négyzetméter, hogy mikor duplázódott meg, arról egyelőre nincsenek információink.

 

A VMSZ milliós ingatlanügyletei