Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője pénteken közzétett Facebook bejegyzésére reagált Ruppa Attila, Gombos helyi közösség elnöke, ugyancsak egy Facebook bejegyzésben – erről egy olvasónk tájékoztatta szerkesztőségünket.

Amint azt a Szabad Magyar Szó is megírta, Pelt Ilona a közösségi oldalon, nyilvános bejegyzésben azt írta, hogy a helyi közösség elnöke szó szerint kizavarta az irodájából:

Gombos: A helyi közösség haladó elnöke kizavarta a VMSZ tartományi képviselőjét

Ruppa Attila, a gombosi helyi közösség haladó párti elnöke pénteken kizavarta az irodájából Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi képviselőjét. Ezt Pelt Ilona közölte Facebook profilján. Mint ismeretes, Gomboson november 11-én tartottak helyi közösségi választásokat. A helyi közösség tanácsának előzőleg hét VMSZ-es képviselője volt, a választásokat követően pedig egy sincs, ugyanis azt a Szerb Haladó Párt listája nyerte meg.

Ruppa Attila teljesen másképpen látja le a történteket: szerinte Pelt Ilona rontott be az irodájába és a számítógépéhez ült, Ruppa ezt követően kérte meg, hogy távozzon. A gombosi HK elnöke a következő bejegyzést osztotta meg Facebook profilján:

„Szeretném értesíteni a gombosi lakosokat a ma délelőtti eseményről: Meghívásunkra a helyi közösségbe vártuk az Arany János Magyar Művelődési Egyesület elnöknőjét, aki egy kívülálló személy kíséretében érkezett. Mivel abban a pillanatban az irodahelyiségben nem tartózkodott senki, ők berontottak az üres irodába, és rögtön, a vidéki hölgy a számítógép előtt foglalt helyet. Természetesen, mikor bejöttünk az irodába, megkértem a vidéki hölgyet (aki nem tagja az egyesületnek és nem is gombosi, hanem doroszlói), hogy hagyja el a helyiséget. Jó szándékkal szerettünk volna kapcsolatot kezdeményezni az egyesülettel, segítségünket felkínálni az elkövetkező ünnepekre, de az elnöknő sem volt hajlandó velünk tárgyalni” – írta Ruppa Attila.

A nyitóképen Ruppa Attila, forrás: Facebook