Ruppa Attila, a gombosi helyi közösség haladó párti elnöke pénteken kizavarta az irodájából Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi képviselőjét. Ezt Pelt Ilona közölte Facebook profilján. Mint ismeretes, Gomboson november 11-én tartottak helyi közösségi választásokat. A helyi közösség tanácsának előzőleg hét VMSZ-es képviselője volt, a választásokat követően pedig egy sincs, ugyanis azt a Szerb Haladó Párt listája nyerte meg. A választások eredményéről Pelt Ilona ugyancsak Facebook profilján számolt be:

Gombos: Alig több mint háromszázan szavaztak a Magyar Összefogás jelöltjeire

November 11- én tartottak választást a gombosi helyi közösségben. A 857 érvényes szavazat alapján a hét tagú tanácsba a Szerb Haladó Párt hét jelöltje került, írja a nyugat-bacska-portal.info. Az új helyi közösségi tanács tagjai: Milorad Zrinić, Bojana Petrović, Milovan Kosanović, Ivan Paštrović, Hajdu Katalin, Tót István, Ruppa Attila.

A lesújtó eredmény miatt a Magyar Mozgalom nyílt levelet intézett Pelt Ilonához, melyben azt írták, hogy nem lesz jó vége a SNS dicsőítésének és a másként gondolkodó magyarok taposásának, és a magyar-magyar összefogást szorgalmazták:

Gombos: Nem lesz képviselője a VMSZ-nek a helyi közösség tanácsában

Nyílt levelet tett közzé a Magyar Mozgalom civilszervezet: a levél címzettje Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője, aki nemrég azt az információt osztotta meg, hogy pártjának egyetlen egy képviselői helyet sem sikerült szereznie a gombosi helyi közösségi választáson.

A válaszlevélre nem kellett sokáig várni, Pelt Ilona azt üzente a Magyar Mozgalomnak, hogy otthon söprögessenek:

Pelt Ilona: A VMSZ-nek az előző összetételben hét képviselője volt és tegnap óta egy sincs

Egy nyílt levél, illetve egy arra küldött válasz született a hétfői munkaszüneti napon a vajdasági magyar politikai életben. A Magyar Mozgalom kezdte, amelynek az elnöksége nyílt levelet írt Pelt Ilonának, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselőjének, miután Pelt közölte, Gomboson pártjának egyetlen egy jelöltje sem jutott be a helyi közösség tanácsába.

Annak ellenére, hogy a VMSZ képviselői nem jutottak be a gombosi helyi közösség tanácsába, Pelt Ilona november 12-i Facebook bejegyzésében azt ígérte, hogy nagyszerű csapatuk továbbra is kiáll a megfogalmazott célokért, az egyházközösség, a civil szervezetek fejlesztéséért, ahogyan tette mindezt eddig is. Úgy tűnik azonban, hogy a haladók ebből egyáltalán nem kérnek, ugyanis a helyi közösség elnöke ma egész egyszerűen kizavarta Pelt Ilonát az irodájából:

„Ma Gombosra látogattam Advent szellemében, hogy kezet nyújtsak Ruppa Attilának, a kéznyújtás elmaradt, szó szerint kizavart az irodából. Másodszor is kezet nyújtottam, határozottan mondta, menjek ki, nem beszél velem! Gomboson a pártunk munkája és a magyar civil szervezeteink munkája nyilvános és lekövethető, értékmegőrző programokat szervezünk. Nyitottak voltunk az együttműködésre, sajnáljuk, így nem lehet. Mi továbbra is dolgozunk, programokat szervezünk, közösséget fejlesztünk. A helyi közösség nélkül fogunk tevőlegesek lenni, ők pedig mutassák meg mire képesek nélkülünk.” – írta Pelt Ilona a közösségi oldalon.