A bizonyítás szakaszába érkezett a Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár ellen folytatott vizsgálat, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt év decemberében Békova közelében résztvevője volt egy közúti balesetnek, melyben egy 69 éves gyalogos életét vesztette – adta hírül a 021 Rádió.

Jelenleg az igazságügyi szakértői véleményezés folyik – nyilatkozta Vojna Bagić Đorđević, a szabadkai Alapfokú Bíróság titkára.

Hamarosan kezdődik a büntető eljárás Nyilas Mihály ügyében

Január 24-én a szabadkai Alapfokú Ügyészséghez megérkezett a szabadkai rendőrkapitányság Nyilas Mihály, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár elleni bűnvádi feljelentése, amely VMSZ elnökségi tagját azzal terheli, hogy a múlt év végén szolgálati járművel halálra gázolt egy gyalogost Békován.

Amint arról korábban számos hazai médium mellett a Szabad Magyar Szó is beszámolt, múlt év decemberében Nyilas Mihály Škoda Superb típusú szolgálati autóját vezetve elütött egy gyalogost, aki életét vesztette.

A rendőrség bűnvádi feljelentést tett ellene, a közlekedés biztonságának súlyos veszélyeztetése miatt, amiért egytől nyolc év börtönbüntetés róható ki.

Nyilas Mihály halálra gázolt egy gyalogost Békovánál

Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár közlekedési baleset részvevője volt, amelyben egy ember életét vesztette. A Beta hírügynökség közlése szerint a baleset Békova bejáratánál történt. A VMSZ-es politikus egy Škoda Superb gépkocsit vezetett, amellyel elütött egy gyalogost, aki életét vesztette – erősítette meg a hírügynökségnek Livija Panić Miletić a szabadkai Alapfokú Ügyészség ügyésze.

Nyilas Mihály a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja. A párt a balesetet követően közleményt adott ki, melyben együttérzését fejezte ki a balesetben életét vesztett személy családjának, és amelyben azt írták: a VMSZ várja a baleset körülményeinek tisztázását: „Nyilas Mihály alkoholt nem fogyasztott, mert tisztában volt azzal – miután gépkocsivezetőjének magánjellegű elfoglaltsága okán szabadnapot adott –, hogy maga fogja vezetni a szolgálati autót”

Nyilas szabadnapot adott a sofőrjének

A Vajdasági Magyar Szövetség együttérzését fejezi ki a december 28-án este történt közúti balesetben életét vesztett gyalogos családjának – olvasható a VMSZ sajtószolgálata által küldött közleményben, amely megerősítette azt a feltételezést, hogy Nyilas Mihály tartományi kormányfő-helyettes, oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja vezette a balesetet okozó szolgálati autót.