A szerbiai utakon minden megtörténhet, még az is, hogy találkozunk egy olyan autóval, amelynek a műszaki vizsgája még ezer évig érvényes, egészen pontosan 3019. május 2-án jár le. Ha valaki azt hinné, hogy ez egy vicc, az téved, ugyanis egy hivatalos, a Szerbiai Belügyminisztérium illetékes szerve által kiadott matricáról van szó, amely valóban még ezer évig érvényes – írja a Blic napilap arról a fotóról, amely egy ideje a legnagyobb közösségi oldalon kering.

„Én ezt felragasztanám a szélvédőre, és ebben az évszázadban be is fejeztem az autó regisztrálását” – írta a kép alatt az egyik hozzászóló.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1619694414816316&set=ms.c.eJwFwYERACAMArGNPL9yFPZfzARTV0LBDx9Ml9mrIGU~%3Bcl4Guw~-~-.bps.a.1424146784371081.1073741839.100003273208887&type=3&theater

Lehet, hogy az autó tulajdonosa is így gondolta, s bízott abban, hogy a jövőben sikerül megspórolnia az autó műszaki vizsgájának a díját az elkövetkező jó pár évben, azonban ezt nem teheti meg.

A „csodálatos” Szerbia

Harminchét és fél év alatt olyan dolgokat éltem át, amelyeket más, normális ország állampolgárai hiába élnének kétszáz évig, akkor sem tapasztalnának meg. Alig múltam tíz éves, amikor elkezdődött a délszláv háború, s aztán darabokra hullott az ország.

Adminisztrációs hibáról van szó – figyelmeztetnek a közlekedési rendőrök, akik hozzátették, a hibát orvosolni kell.

„A tulajdonosnak el kell mennie a matricát kiadó rendőrállomásra, s jeleznie kell a hibát, egészen pontosan reklamálnia kell, az illetékes szerv pedig, a saját költségén új matricát kell, hogy adjon neki. Ha ezt nem teszi meg, akkor egy közúti ellenőrzés során feleslegesen veszíthet időt, amikor a rendőrök a dokumentumokat ellenőrzik. Sajnos, a hibák előfordulnak, de pont emiatt olvasható a rendőrségi állomásokon az a felirat, amely figyelmezteti a polgárokat, amikor kezükbe vették az új dokumentumot, azonnal vizsgálják meg, és ha hibát észlelnek, azonnal jelezzék” – közölte a Szerbiai Belügyminisztérium.