Nem vesz részt a pénteki, szeptember elsejei városnapi díszülésen a Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakciója. A szabadkai képviselő-testület legnagyobb ellenzéki tömörülése közleményt adott ki, amelyben jelzik, sem a díszülésen, sem a városnapi rendezvénysorozat más olyan programjain nem vesznek részt, ahol tervben van Bogdan Laban jelenléte is.

Szerintük az aktuális polgármester lejáratta magát és nincs joga bárkit is képviselni ebben a városban, miután vulgáris szóhasználatával, halálos fenyegetéssel, verőlegények alkalmazásával bizonyította, alkalmatlan erre a tisztségre.

A Mozgalom semmiféle közösséget nem kíván vállalni olyan személyekkel, akik durván visszaélnek a hatalomgyakorlással.

„Önkormányzatunk szemmel láthatóan hanyatlik, miközben a párturalom, a nepotizmus, a korrupció és a bűnözés eddig nem látott mértékben elharapózott. Ilyen körülmények között nem látunk okot az ünneplésre, különösen a magát teljes mértékben lejáratott aktuális polgármester jelenlétében” – áll a közleményben, amelyből az is kiderül, a Mozgalom a Polgári Szabadkáért tanácsnoki csoport a városi képviselő-testület munkajellegű ülésein a jövőben is részt vesz.

A botrányos hangfelvétel itt hallgatható meg:

A Bogdan Laban-ügy eddigi történéseinek dossziéja itt található:

A nagy Laban-dosszié

Az elmúlt két napban mindenki a szabadkai polgármester botrányáról beszél, amelyből gyorsan országos ügy lett. Ha valaki esetleg lemaradt volna a történésekről, annak összefoglaltuk egy helyen az ezzel kapcsolatos híreket.

Fotó: subotica.com