A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete elhatárolódik Bogdan Laban viselkedésétől és kijelentésétől – mondta a Pannon RTV-nek Horvát Tímea.

Szabadka polgármestere: Megb…om az anyádat, betoncsizmákat kapsz (HANGFELVÉTEL!)

„Ülj le, kutya! A seggedet szétrúgom. Az anyádat megb…om. A fiammal foglak szétveretni!” Ezek a mondatok is hallhatók azon a hangfelvételen, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra az Espresso.rs portál. A felvételen Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és egy bizonyos Vladimir Polovina hangja hallható.

A VMSZ szabadkai elnöke, egyben alpolgármester szerint megdöbbenve értesültek a város polgármesterének a méltatlan viselkedéséről. Horvát Tímea hozzátette, nem tudnak napirendre térni a történtek felett.

Horvát Tímea, szabadkai elnök, VMSZ: „Hiszen Szabadka városára, Szabadka városvezetésére a korábbi időszakban ez a méltatlan viselkedési forma nem volt jellemző, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete elhatárolódik tőle. Tekintettel a közelgő városnapra, arra kérjük a Szerb Haladó Pártot, hogy mihamarabb tisztázza az esetet, az illetékes szerveket pedig, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.”

Laban: Szitkozódtam, de nem ütöttem

„Bocsánatot kérek Szabadka és Szerbia polgáraitól, amiért méltatlan szavakat használtam, noha az az ember semmi jót nem érdemel meg. Hibáztam és méltatlanul reagáltam. Még egyszer: bocsánatot kérek Szerbia és Szabadka polgáraitól” – tette közzé Bogdan Laban.