A magyar rendőrség a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatához (TISPOL) tagállamok által végrehajtandó, európai szintű, összehangolt közúti ellenőrzések során Magyarország egész területén 2017. augusztus 23. és 25. között a gépjárművek sebesség ellenőrzését végzi.

A rendőrség a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján 2017. augusztus 23-tól augusztus 25-ig tartja meg Magyarországon a TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzését. Az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul, de az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Hétfőtől fokozott sebességellenőrzés Szerbia szerte

Hétfőtől az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatához tartozó országokban, így Szerbia közutain is fokozott sebességmérés kezdődik, amelynek részeként a szerbiai rendőrök először próbálják ki azt az ötven radart is, amelyek éjszaka is képesek meghatározni a sebességet – mondta Boban Milinković, a szerb belügyminisztérium közlekedésrendészeti igazgatóhelyettese, aki szerint ezúttal külön hangsúlyt fektetnek majd az éjszakai ellenőrzésekre, lévén, hogy az új radarok ezt lehetővé teszik.