A riói olimpián hetedik volt, az augusztusi világranglistán pedig a nyolcadik helyet foglalja el a zentai Nemes Viktor, mégis az ő sikerével fejeződött be a Párizsban zajló világbajnokságon a 75 kilogrammos súlycsoportja. Nemes az egész tornán remekül birkózott, felőrölte az ellenfeleinek az erejét, s amikor a legfontosabb volt, akkor maximálisan képes volt koncentrálni. Azt, hogy jelen pillanatban ő a világ legjobb birkózója a 75 kilogrammosok között, az elődöntőben és a döntőben is bizonyította, hiszen az előbbiben 7:0-ra, az utóbbiban pedig 4:1-re nyert.

Nemes Viktor a világ tetején!

A világranglista nyolcadik helyén álló Nemes Viktor megnyerte a Párizsban zajló felnőtt birkózó-világbajnokságon a 75 kilogrammosok versenyét, így megszerezte pályafutásának első világbajnoki aranyérmét! Mint ahogy arról már beszámoltunk, a zentai Nemes az első fordulóban 2:1-re nyert az iráni Szajed Morad Abdvali, a riói olimpia bronzérmese, a világranglista második helyezettje ellen, utána pedig a kazah Makszat Jerezsepovot, Ázsia bajnokát győzte le 3:1 arányban.

Az orosz Alekszandr Csehirkin elleni fináléban megsérült a fejbőre, kétszer is orvosi segítséget kapott, s a második után egy turbán díszítette a fejét, de ez sem zavarta, hogy legyőzze orosz ellenfelét. Nemes, ugyanúgy, ahogy a szintén zentai Frísz Krisztián az Európa-bajnoki döntőben, a vérét adta a győzelemért.

Frísz a vérét adta az Eb-aranyéremért (VIDEÓ)

Mint arról már tegnap beszámoltunk, a zentai Frísz Krisztián aranyérmes lett az Újvidéken zajló birkózó Európa-bajnokságon: a 33 éves versenyző a döntőben 3:1 arányban legyőzte a bolgár Ivo Szerafimov Angelovot, aki 2013-ban 60 kilogrammban világbajnoki és Európa-bajnoki címet gyűjtött be.

Nézze meg a világbajnoki döntőt, hogyan szerezte meg Nemes Viktor az aranyérmet: