Mint megírtuk, az Újvidéki Színház társulata három rangos elismeréssel zárta a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiválját: Mészáros Árpád lett a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját vehette át a találkozó gáláján. Az erről szóló beszámolónkat ITT találhatják meg olvasóink:

Három díj az Újvidéki Színháznak a vajdasági fesztiválon

Mészáros Árpád a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját veheti át a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának vasárnap esti gáláján. A Dragana Varagić (elnök), Smiljka Seljin és Vladislava Fekete összeállítású zsűri döntése értelmében a Híd a Drinán lett a legjobb előadás, amelyet Kokan Mladenović rendezett az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban.

Mészáros Árpádot azonnal köszöntöttük is az alábbi játékunkban:

Gratulálunk Mészáros Árpádnak!

Mint azt tegnap már megírtuk, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján Mészáros Árpád színművész az Újvidéki Színház Fekete című produkciójában nyújtott alakításával elnyerte a tartományi szintű találkozó legjobb férfi főszerepéért járó elismerését. Ezúton is gratulálunk Mészáros Árpádnak, s írjuk ezt abban a nem titkolt reményben, hogy olvasóink nevében is tesszük ezt!

Eddig tehát rendben is volnánk, tiszta a lelkiismeretünk… DE! Ketten még kimaradtak ebből a sorból. Klemm Dávid volt a Fekete című produkció zeneszerzője, s munkájával a fesztivál legjobbjának bizonyult. Őt köszöntjük most egy újabb puzzle-lel, amelynek előterében Crnkovity Gabriella, Németh Attila, Mészáros Árpád és Stanislava Orlović látható az előadás egyik jelenetében.

Klemm Dávidnak  tehát ezúton is szívből gratulálunk, olvasóinknak pedig jó szórakozást kívánunk játékunkhoz!

 

Korábbi, színházi témájú puzzle-jeinket itt érhetik el olvasóink:

Bréking! A szerdai Münchhausen elmarad!!!

Technikai okok miatt elmarad a szabadkai Népszínház magyar társulatának szerdára meghirdetett előadása, a Münchhausen a Sajtszigeten. Az előadást legközelebb májusban tekinthetik meg az érdeklődők. Addig is, hogy senki se legyen csalódott a rossz hír miatt, a produkció egyik jelenetéből készült újabb puzzle-ünkkel igyekszünk kárpótolni azokat, akik szerdán este színházba készültek.

A színésznő születésnapja

Ma van Varga Henrietta színművésznő születésnapja. A Szabad Magyar Szó szerkesztősége az alábbi puzzle-lel köszönti őt ebből az alkalomból: Boldog születésnapot kívánunk! Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja! Rakja össze korábbi puzzle-jeinket is: Ha az ötórai teázás hagyományát talán nem is tudjuk egyik pillanatról a másikra meghonosítani Vajdaságban (mint azt korábbi írásunkban egyszer már előrejeleztük…), úgy gondoljuk, nem árthatunk senkinek azzal, ha igyekszünk.

Apa, kezdődik, fél óra múlva kezdődik a Gerincbántalmak…

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint már szállingózik a közönség a szabadkai Népszínház magyar társulatának ma esti bemutató előadására. Már csak fél óra maradt a kezdésig, fokozódik hát az izgalom a színfalak mögött is… Ma délben már megmutattuk olvasóinknak a Gerincbántalmak című előadást képekben, most pedig, hogy kitöltsük még ezzel is az egyre feszültebb várakozás izgalmas perceit, a főpróbán készült fényképfelvételek egyikéből készítettünk egy közepes nehézségi fokozatú puzzle-t.

 

Színházi témájú kvízeinket pedig itt találhatják meg:

Melyek voltak a vajdasági magyar színjátszás legfontosabb fordulópontjai az elmúlt évtizedekben?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Kik voltak a vajdasági magyar színjátszás meghatározó egyéniségei az elmúlt évtizedekben?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Mit láttunk az elmúlt évtizedekben a vajdasági színpadokon?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Mit láttunk az elmúlt évtizedekben a vajdasági magyar színpadokon?

cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

 

Más színházi tárgyú játékainkat pedig itt érhetik el:

Nagy Vajdasági Magyar Szereposztódívány

Elkészült a Nagy Vajdasági Magyar Szereposztódívány (NVMSZD – csak mert mindig is rajongtunk az idióta rövidítésekért…), amely már első ránézésre is egy pompás, becses darab. Egy valódi kis remekmű! Mintha csak a Seuso-kincsek egyik darabjaként szakadt volna ide közénk, ebbe a délvidéki pusztaságba…

Jöhet ma is egy kis játék az ötórai tea mellé?

Ha az ötórai teázás hagyományát talán nem is tudjuk egyik pillanatról a másikra meghonosítani Vajdaságban (mint azt korábbi írásunkban egyszer már előrejeleztük…), úgy gondoljuk, nem árthatunk senkinek azzal, ha igyekszünk. Vasárnap délután van, ilyenkor talán mindenkinek jut egy kis ideje arra, hogy felszusszanjon, lazítson, elmélyüljön valamiben, ami az adott pillanatban épp foglalkoztatja a fantáziáját.