Mint azt tegnap már megírtuk, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján Mészáros Árpád színművész az Újvidéki Színház Fekete című produkciójában nyújtott alakításával elnyerte a tartományi szintű találkozó legjobb férfi főszerepéért járó elismerését.

Ezúton is gratulálunk Mészáros Árpádnak, s írjuk ezt abban a nem titkolt reményben, hogy olvasóink nevében is tesszük ezt!

Az Újvidéki Színház sikerét ezúttal egy alkalmi puzzle-lel szeretnénk megünnepelni. Kérjük, fogadják szeretettel!

A Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának eredményeiről szóló tegnapi cikkünket itt érhetik el olvasóink:

Három díj az Újvidéki Színháznak a vajdasági fesztiválon

Mészáros Árpád a legjobb férfi főszereplő, Klemm Dávid a legjobb zene, Lénárd Róbert pedig a legjobb adaptáció díját veheti át a Vajdasági Hivatásos Színházak 67. Fesztiváljának vasárnap esti gáláján. A Dragana Varagić (elnök), Smiljka Seljin és Vladislava Fekete összeállítású zsűri döntése értelmében a Híd a Drinán lett a legjobb előadás, amelyet Kokan Mladenović rendezett az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban.

Ha lemaradt volna, most bepótolhatja! Rakja össze korábbi játékainkat is:

Az Úr szenvedésének vasárnapja

Virágvasárnappal megkezdődik ma a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. A keresztények ezen az ünnepen emlékeznek Jézus bevonulására Jeruzsálembe – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alkalmi közleményében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ünnep alkalmából az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét vasárnap délelőtt.

Kenderfonás rokkával

Így a nap végére, a kora esti órákra, mielőtt a tüntetők is a gyülekezőhelyekre indulnának, készítettünk még egy puzzle-t, amely talán – s bízunk benne, hogy – olvasóink kedvére lehet az elmúlt napok viharos eseményei után. A Kenderfonás rokkával című felvétel Balogh Rudolf alkotása, és az 1920-as években készült.

A belgrádi tüntetések margójára

Nos, ez a kérdés talán soha nem oldódik meg… Vagyis – ugyanez egy picikét másként megfogalmazva: ez a puzzle talán soha nem rakódik ki! A belgrádi tüntetésekre reflektálva készítettük el a lehető legnehezebb nehézségi fokozatú, háromszáz darabos internetes puzzle-ünket. Vladan Slavković felvétele tegnap (kedden) este készült a fővárosban…

Bréking! A szerdai Münchhausen elmarad!!!

Technikai okok miatt elmarad a szabadkai Népszínház magyar társulatának szerdára meghirdetett előadása, a Münchhausen a Sajtszigeten. Az előadást legközelebb májusban tekinthetik meg az érdeklődők. Addig is, hogy senki se legyen csalódott a rossz hír miatt, a produkció egyik jelenetéből készült újabb puzzle-ünkkel igyekszünk kárpótolni azokat, akik szerdán este színházba készültek.

Óraátállítás – most érkezett el az ideje!

Most érkezett el az ideje: kérjük, állítsa át az óráját két óráról háromra! Vagy, ha nincs kedve hozzá, esetleg megette már korábban, de még nem szeretne aludni menni, akkor rakja össze az alábbi alkalmi puzzle-ünket! Hétvége van, ráérősebbre vettük hát a figurát, ma hajnali játékunk százötvenhat darabból áll. Jó szórakozást kívánunk hozzá!