Aleksandar Vučić megszólalt az ellenzéki politikusok és újságírók gyerekeit ért támadások kapcsán, akiket azért emlegetett több párttársa, mert részt vettek a belgrádi tüntetéseken. A Beta jelentésében az áll, hogy a leköszönőfélben lévő miniszterelnök, jövendőbeli államfő kijelentette, senki se nevezte azokat a gyerekeket ellenségnek.

Bárki is támadta meg más gyerekét, az szerintem tisztességtelen és elítélendő, mondta.

Ők maguk dicsekednek azzal, hogy a gyerekeik részt vesznek a tüntetéseken. Ő maga dicsekedett ez a hogy is hívják, Đilas. Ő dicsekedett, hogy a fia részt vesz a tüntetéseken. Én sohasem említettem… Amiből ők egyedül táplálkozni tudnak, az amit válaszolok nekik: találnunk kell valakit, hogy egymásnak tudjunk esni, ezért találnak ki olyan dolgokat mint az ellentüntetés és a körözőlevelek – mondta Vučić, hozzátéve, csak rá, Maja Gojkovićra és a média világából egy vállalkozóra adtak ki a tüntetéseken körözőlevelet.

Az senkit se zavar. Bárki támadja is más gyerekét, az szerintem erkölcstelen és tisztességtelen, de ezt ne nekem mondják, mert én nem emlegettem senki gyerekét – jelentette ki az Szerb Haladó Párt elnökjelöltje, hozzátéve, a tüntetések első négy napjában csak az ő családjával foglalkoztak.

Támogatásáról biztosította a tüntetéseket, és annak a reményének adott hangot, hogy azok minél tovább tartanak majd. Még egyszer elvetette az ellentüntetés megszervezésének lehetőségét.

Szerinte szerdán a belgrádi tüntetésen kezdetben 435 ember volt, később körülbelül ezren gyűltek össze.

Kötelességünk biztosítani a demokrácia szabályait, és a sétát is, a többi polgár pedig meg kell, hogy értse, tiszteletben kell tartanunk a kisebbség jogait, politikai akaratát – mondta Vučić, aki szerint ez is azt bizonyítja, hogy Szerbia egy olyan hely, ahol normális életet lehet élni.

(Fotó: Tanjug/Sava Radovanović)