Tatjana Vojtehovski újságíró:

Ha képesek arra, hogy kérdezés és beleegyezés nélkül emberek neveit írják fel a közvéleménynek szánt listára, képzeljék csak el, hogyan készülnek azok a listák, amelyek titkosak.

Kapcsolódó cikkeink:

Nem támogatják Vučićot, a nevük mégis szerepel a kiáltványon

Aleksandar Vučićnak, a hatalmi koalíció elnökjelöltje a Politikai hétvégi számában közzétett 650 nevet tartalmazó kiáltvány volt a válasza arra a száz nevet felsoroló, Apel 100 néven ismerté vált listának, amely aláírói támogatásukról biztosították Saša Jankovićot, polgári jogvédőt, hogy induljon az elnökválasztáson.

Egy VMSZ-es házaló őszinte csacsogása

„A VMSZ a kampányban kiáll amellett, hogy a mi jelöltünk, Aleksandar Vučić már az első körben megnyerje az elnökválasztást” – Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének szavait nagyon komolyan vehették a zentai VMSZ pártaktivistái, akiknek a munkájára egyre több panasz érkezett a szerkesztőségünkbe.

A pártok kezében vannak a személyes adataink

Több mint 400.000 szerbiai polgár személyes adatai, vagyis lakcíme, személyi igazolványának száma, otthoni és mobiltelefonjának száma és személyi száma található azokban a táblázatokban, amelyeket egy nyilvános szerveren tároltak és most kiszivárogtak. Az egyes személyes adatai mellé beírt megjegyzések igazolják, hogy pártcélokra használták ezeket az adatbázisokat.