Felháborodást keltett Smederevón, hogy második alkalommal is lemondták Vlado Georgiev koncertjét, ezért március 4-ére, a koncert tervezett napjára utcai tiltakozást szerveznek a város főterén. A megmozdulásra, amelynek a címe: Vlado Georgiev koncert – mégis megtartjuk – meghívták az énekest is.

„Mindenkit meghívunk. Nincs politika. Nincsenek jelképek. Csakis a szabad polgári öntudat és a lázadás. Keljetek fel, indulatok és gyertek. Mi mindannyian Georgiev vagyunk. Bennünket is betiltanak?” – áll a közösségi oldalakon terjedő tiltakozás szövegében.

Délután már írtunk róla, hogy a jelek szerint a hatalom hajszát indított azok ellen, akik kiálltak Saša Janković elnökjelöltsége mellett.

Hajsza Saša Janković támogatói ellen (?)

Úgy tűnik nem nézi tétlenül a hatalom, hogy ismert közéleti szereplők nyíltan támogassanak egy elnökjelöltet, aki nem Aleksandar Vučić. Így Vlado Georgiev énekes koncertjét másodszor is lemondták Smederevón. Első alkalommal erre azt követően került sor, hogy Twitter-bejegyzésében jelezte, támogatja a volt ombudsman jelölését, másodszor pedig ezen a héten, miután vasárnap Georgiev fel is lépett Janković újbelgrádi kampánynyitó rendezvényén.

Vlado Georgiev énekes koncertjét ezúttal másodszor mondták le Smederevón. Első alkalommal erre azt követően került sor, hogy Twitter-bejegyzésében jelezte, támogatja a volt ombudsman jelölését, másodszor pedig ezen a héten, miután vasárnap Georgiev fel is lépett Janković újbelgrádi kampánynyitó rendezvényén.

Ha valaki esetleg szeretne elutazni a polgári megmozdulásra, annak FB-csoportja itt található: https://www.facebook.com/groups/413105785707906/?fref=ts