Keddre ígérte választási stratégiáját Saša Radulović az Elég volt mozgalom elnöke, azé a szervezeté, amely jócskán megkésett álláspontjával, olyannyira, hogy három parlamenti képviselő tegnap el is hagyta frakciójukat.

A nagy stratégia pedig, ami szerintük meghozza az ellenzék sikerét, az nem más, mint hogy ők is indítanak egy saját jelöltet, ha Saša Janković és Vuk Jeremić nem állapodnak meg abban, hogy egyikük visszalépjen.

Radulović nem volt hajlandó elárulni ki lenne az a jelölt, aki szerinte jobb a két jelenlegi ellenzéki indulótól, annyit mondott csak, hogy az Elég volt tagja és a jelöléséről szombati közgyűlésükön döntenek majd. Indoklása szerint, ha Janković és Jeremić is indulnak, akkor Vučić egész biztosan diadalmaskodik az első körben, mert ő úgy látja, nem sikerült mozgósítaniuk a szavazótestületet.

Radulović „nyerő” stratégiája szerint, amennyiben egyikük sem lép vissza, akkor ők is indítanak egy jelöltet, majd 10 nappal a választások előtt a három indulóból kettő visszalép a harmadik javára, aki nyilván mindent visz.

Az elnök még azt is elmondta, hogy az Elég volt szavazóinak 40 százaléka Jankovićot, 40 százaléka pedig Jeremićet támogatja.

Ennek alapján egyértelmű, hogy kell egy harmadik jelölt is a győzelemhez, aki eleve hátránnyal indul vagy nem?