Az Elég volt elnevezésű szervezet három parlamenti képviselője hétfőn sajtótájékoztatón közölte, hogy elhagyja a mozgalmat, mert annak vezetése csak szóban áll ki a demokrácia és az átláthatóság mellett. A három képviselő – Sonja Pavlović, Aleksandra Čabraja és Jovan Jovanović – azt mondták, a szervezeten belüli demokrácia deficit egyik legfontosabb eleme, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a tagság véleményét és húzzák az időt az elnökválasztással kapcsolatos állásfoglalással, amivel az Elég volt szerepe is csökkent az előttünk álló választási ciklusban, mert akármilyen döntés is születik, azt a közvélemény megkésettnek, kikényszerítettnek vagy nem őszintének értelmez.

Saša Radulović Twitter-bejegyzésében azt írta, szombaton tartanak közgyűlést, ahol ebben a témában is állást foglalnak.

Az Elég volt eddig nem foglalt állást az ügyben, ő maga inkább Jeremićet támogatná, aki hajlana a politikai alkura, a tagság túlnyomó része viszont Janković mellett áll, aki egyértelművé tette, hogy nem enged elveiből.

Rajtuk kívül nem tudni még Čanak ligájának álláspontját, ahol szintén erjedés kezdődött emiatt, illetve az LDP is bizonytalan, vagyis inkább csak Čeda Jovanović, mert a párt aktivistái több városban, így Szabadkán is aktívan kampányolnak Janković mellett.