A Szabad Magyar Szó nem hivatalos értesülései szerint a topolyai székhelyű Sat-Trakt telekommunikációs cég megvette a zentai Sabotronic cég CableNet szolgáltatását, pontosabban a kft. kábeltelevíziós hálózatát, amely segítségével a Sabotronic a környéken az egyik legkorszerűbb internet és televíziós szolgáltatás nyújtja a felhasználóinak.

A Sabotronic Kft. 1998-ban kezdte el működését. Elsősorban számítógépek eladásával és javításával foglalkozott. Mára tevékenységét kibővítette számítógépes hálózatok tervezésével, illetve kivitelezésével. Emellett a cég számtalan más szolgáltatást is nyújt, mint például az internet és kábeltelevízió, ami a hírek szerint a jövőben a Sat-Trakthoz tartozik majd.

Az elmúlt időszakban a Sat-Trakt név a szerbiai és a magyarországi médiában is a Délvidéki Sportakadémia kapcsán került szóba, ugyanis a Sat-Trakt első embere az a Zsemberi János, aki a decemberi kormányhatározat  alapján 3 milliárd forintot (mintegy 10 millió euró) értékű támogatást kap majd labdarúgó-akadémia építésére Topolyán.

A topolyai fociakadémiáról szóló legutóbbi írásunkat itt találja.

X X X

Tévesnek bizonyultak azok a nem hivatalos információk, hogy a Sabotronic kft. eladta a topolyai Sat-Traktnak a CableNet szolgáltatását. A hírt több helyről is megerősítették és biztossá vált, hogy nem felel meg a valóságnak. Az olvasóktól és az érintettektől is elnézést kérünk, hogy nem ellenőriztük le alaposan, több forrásból is az információt.