Olvasóink itt tehetnek fel a Szabad Magyar Szó Net-doki-csapatának névtelenül is kérdést, ami egyenesen a Szabad Magyar Szó Net-dokijaihoz, Dr. Bende Ilonához és Dr. Bezzegh Évához kerül, akik néhány napon belül válaszolnak. Kérjük, hogy kérdésük elején válasszanak jeligét és jelezzék nemüket meg életkorukat! Sürgős probléma esetén ne habozzanak azonnal orvost vagy segítséget hívni, hiszen a Net-doki válaszai a közvetlen vizsgálatot és a kezelést nem pótolhatják.

Kérdezzen itt!

A rovatban a kérdező névtelen marad: bármit kérdezhet, neve, címe nem fog soha sehol megjelenni, de eligazítást kaphat, merre induljon a megoldásban; megerősítést, hogy problémája érdemessé teszi a szakemberrel való személyes találkozót; bíztatást arra nézve, hogy mennyire orvosolható a gondja.

Gyógyszerekkel kapcsolatos információkat is tudunk adni, az viszont nem várható el, hogy vizsgálat nélkül, csak a leírás alapján konkrét gyógyszert vagy adagolást javasoljunk.

Kérjük, hogy tömören, röviden foglalják össze panaszaikat, problémájukat, és tüntessék fel nemüket és életkorukat. A rövid, egyszerű fogalmazás azért is fontos, mert aközben a probléma elszenvedője igyekszik szavakba önteni a nehézségeit és önkéntelenül elkezd foglalkozni saját magával – egy kissé távolabbról szemlélve a problémát: sokszor már az is segíthet!

Az itt feltett kérdésre adott tanácsok a Szabad Magyar Szó válaszokat listázó oldalán, valamint a Családi Kör hetilap Az orvos válaszol rovatában jelennek meg, természetesen szintén név nélkül. Magáncímre csak rendkívüli esetekben tudunk választ küldeni: a Net-doki orvosai ugyanis azt szeretnék, hogy minél többen megismerkedhessenek a feldolgozott problémákkal.