Másfél hónapon belül aggasztó lesz a helyzet Szerbiában, mondta szerdán Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke Pancsován. Újságírói kérdésre válaszolva az elnöke elmondta, nem kell sok fertőzöttől tartani egy-két héten belül, de fél attól, hogy mi vár ránk másfél hónap múlva, hozzátéve, hogy lottónyeremény bevezetését tervezi azok számára, akik beoltatják magukat.

— Enyhén szólva is nagy felelőtlenség az egyén részéről, ha nem oltatja be magát. Nem beszélve arról, hány funkciót betöltő ember nem vette fel a védőoltást. Reggel mondtam az egyik miniszternek, hogy oltassa be magát. Az ugyanis, hogy valaki átesett a betegségen, nem garancia, hogy védett, mondtaVučić.

A kérdésre, miszerint más országokhoz hasonlóan Szerbia tervezi-e bevezetni, hogy a színházakba, mozikba csak védettségi igazolvánnyal lehessen bemenni, az elnök azt mondta, hogy az Alkotmány előtt minden ember egyenlő, ő pedig nem szegheti meg azt.

— Hogy mondjuk valakinek, hogy te mehetsz a bevásárlóközpontba, te pedig nem? – tette fel a kérdést Vučić, hozzátéve, hogy nem kérdés, hogy ő a védőoltás felvételét szorgalmazza.

— Érdekesek az emberek, vagy pedig mi nem végeztünk jó munkát. Biztosan jó emberekről van szó, csak mi nem csináltunk jól valamit. Nem tudom mit nem tettünk meg, most majd lottónyereményt vezetünk be, újra fizetünk majd azért, hogy az emberek beoltassák magukat, hangsúlyozta Vučić.

Aleksandar Vučić (Tanjug)