— Se a majdányiakat, se a rábéiakat, se másokat nem hagytam cserben, nem feledkeztem meg róluk, és ez soha nem is fordulhat elő – írja friss Facebook-bejegyzésében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki pénteken kért fogadást Ana Brnabić miniszterelnöktől, s a találkozóra hétfőn azonnal sor is kerülhetett.

A VMSZ elnöke elsősorban a törökkanizsai községben uralkodó “tarthatatlan, megdöbbenést és végső elkeseredést okkal kiváltó migránshelyzetről” tájékoztatta Brnabićot. Nem először beszéltek erről, számos parlamenti felszólalás is volt ezzel a témával kapcsolatban, tette hozzá Pásztor.

— Tartós és megnyugtató, elfogadható megoldást kertem a Miniszterelnök asszonytól, olyat, ami a sidi községben került alkalmazásra, aminek eredményeként eltűntek a migránsok arról a területről. Ígéretet kaptam. Reménykedek a gyors és pozitív változásban. Követni fogom az állapotok alakulását, szívósan, kitartóan szorgalmazva a körülmények normalizálását, írja a VMSZ elnöke.

A beszélgetés során más témákat is érintettek. Szó volt az aracsi pusztatemplom felújításáról, a Kultuszminisztériumnak az építkezés pénzelésében vállalandó szerepéről.

Beszéltek a Szabadka – Szeged vasútvonal felújításáról és az útlevél – és vámellenőrzés gördülékenységének fontosságáról, hogy a tervezett negyven perces menetidő adminisztratív okok miatt ne hosszabbodjon meg. Sok munka lesz még ezzel kapcsolatban is, fogalmaz Pásztor.

— A legtermészetesebbnek tűnő dolgok megvalósulásához is majdnem mindig óriási energiákat kell mozgósítani, semmi nem megy magától és könnyen. A politikában is ugyanúgy van ez, mint a mindennapi életben. Mindenért meg kell küzdeni. Ma is meggyőződtem Ana Brnabić Miniszterelnök asszony pragmatizmusáról, nyitottságáról és segítőkészségéről, írta a találkozót követően a VMSZ elnöke.