Súlyos közúti baleset történt Szabadkán, az Újvárosháza melletti útkereszteződésben, amelyben többen is megsérültek, jelenti a Subotica.com hírportál.

Egy kisfiú súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a jelzőlámpa rádőlt a gyalogosokra, míg a balesetet okozó jármű utasai könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Valamennyiüket kórházba szállították.

A portál tudósítása szerint a topolyai rendszámú Citroën C3 típusú személyautó a Zentai út irányából haladt az útkereszteződés felé, majd a jelzőlámpa előtti mintegy 10 méteres szakaszon az úttestről felhajtott a járdára és nekiütközött annak az oszlopnak, amelyen vertikális és horizontális jelzőlámpákat is találhatók.

Az ütközés erejétől a jelzőlámpa oszlopa az úttestre, és részben a gyalogjárdára zuhant és ráesett egy ott tartózkodó kisfiúra, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A balesetet okozó járműben a sofőr mellett még két idős személy utazott, mindannyian megsérültek, de csak könnyebben. A kisfiúnak egy arra sétáló nő segített, majd a kiérkező mentők kórházba szállították. Később még egy mentőkocsi érkezett a helyszínre, amellyel a többi sérültet is kórházba vitték.

A Subotica.com nem hivatalosan úgy értesült, hogy a balesetet okozó jármű volánja mögött egy 85 éves férfi ült, akiről azt feltételezik, hogy vezetés közben rosszul lett. Ellene a közlekedés biztonságának súlyos veszélyeztetése miatt bűnvádi feljelentést tesznek.

A helyszínre a jelzőlámpák karbantartását végző Selma vállalat dolgozói is gyorsan kiértek, és megállapították, hogy a ledöntött lámpa olyan mértékben tönkrement, hogy azt a mai napon már nem tudják üzemképessé tenni.

Súlyos baleset történt Szabadkán (Fotók: Subotica.com)