Újabb álmatlan éjszaka van Čačak lakossága mögött. Szombat este Sloboda gyár közelében lakó helyieket biztonságba menekítették, 37 személyt, köztük hét gyermeket egy szállodában szállásoltak el. A 20 óra körül történt robbanás után nem történt újabb robbanás. A gyár környékén lévő házakon a robbanás ereje miatt az ablaküvegek betörtek.

– Minden rázkódott, majd az ablakokon az üveg betört, az ajtó kicsapódott. A gyerekek sírni kezdtek, nagyon féltünk. Ismét ugyanaz történik velünk, mint előzőleg, de az ilyesmit nem lehet megszokni. Nem érezzük magunkat biztonságban. Reméljük, hogy a hatóságok végre megoldják ezt a problémát, és nem kell folyamatosan a robbanásoktó rettegnünk – nyilatkozta a Blic napilapnak Nenad Despotović, aki gyár közelében lakik.

Az első feltételezések szerint a robbanás a lőporraktárban történt. A második műszakban dolgozó munkásokat időben evakuálták. Három dolgozó könnyebb sérüléseket szenvedett a robbanás következtében.

Az éjszakai robbanás miatt több kisebb tűz is keletkezett, amelyeket lokalizáltak és eloltottak.

Milun Todorović polgármester azt állítja a szombat éjszaka történt robbanásnak semmi köze a két héttel ezelőtti robbanáshoz.

„Egy lőszergyárban mindig fennáll a lehetősége annak, hogy veszélyes helyzet alakul ki. A kérdés az, hogy szükség volt-e ilyen közel építeni a lakóházakat a gyárhoz. De pánikra nincs ok. A gyár mindenről gondot visel” – nyilatkozta a polgármester az N1 televíziónak .

Sloboda gyár (Fotó: RTV)