A zombori Oris Kft. értesíti a lakosságot, hogy június 21. és július 2. között kombinált légi és földi szúnyogirtásra kerül sor Szabadka területén.

A kifejlett szúnyogok irtása az említett időszak első napján, kedvező időjárási viszonyok mellett, 18 és 23 óra között történik, amennyiben nem lesz csapadék, szél és túl magas hőmérséklet.

Légi irtást Kelebia, Mérges, Alsó- és Felső Tavankút, Radanovác, Zorka, valamint Makkhetes helyi közösségekben végeznek.

Földről történő irtást pedig Újfalu, Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Peščara, Sétaerdő, Központ I, Központ II, Központ III, Prozivka, Bajnát, Újváros, Kertváros, Kisradanovác, Vasutas Település, Palics, Hajdujárás, Csantavér, Dusanovó, Verusity, Misityevó, Kisbosznia, Györgyén, Nagyfény, Újzsednik, Visnyevác, Békova, Bajmok, Ludas és Királyhalom helyi közösségekben.

A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, a levegőből pedig lambda cihalotrin alapú hatóanyaggal.

Ezek a méhekre is mérgezőek, ezért kérjük a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométerrel a kezelt területen kívül. A vegyszer hatása 3 napig tart

– olvasható Goran Išpanović, a Kommunális Ügyek Szolgálatának vezetője által aláírt sajtóközleményben.

Az Oris Kft. honlapján, illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelendő területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55 telefonszámon lehet kérni.

Illusztráció (Fotó: Archív)